Kommune betalte 300.000 for studietur til én klasse

27 elever og 4 lærere fik betalt en tur til venskabsby i Japan af Gladsaxe Kommune. Alt for mange penge, mener lærerforeningsformand.

At rejse til fremmede kulturer har længe været en tradition i den danske folkeskole, men at tage helt til Japan er alligevel for meget for en håndfuld politikere i Gladsaxe Kommune. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)

Prisen for otte dages rejse til Taito i Japan lyder helt præcis på 296.354 kroner. Det viser en aktindsigt, som DR P4 København har fået lavet. Mens eleverne på Skovbrynet Skole i Gladsaxe skulle betale 73 kroner pr. dag, så betalte kommunen altså resten. Og det er alt for mange penge at bruge på en skoletur, mener formand for Gladsaxe Lærerforening, Thomas Agerskov. - Her bruger man rigtig mange penge på meget få dage. Jeg så hellere, at man brugte pengene på flere aktiviteter henover skoleåret, siger han. Og spørgsmålet om, hvordan pengene bliver brugt på folkeskolerne er blevet ekstra relevant efter skolereformen, siger Thomas Agerskov. - Vi kan se, at skolerne har haft svært ved at indfri de forventninger, der er til folkeskolereformen, og så skal de prioritere tæt for at få tingene til at gå op, siger han.

Serdal Benli, (SF) viceborgmester i Gladsaxe Kommune mener derimod, at pengene er investeret i meget mere end en rejse.

- Fordi vi har en ambition om, at vi gerne vil vende udviklingen i området på og omkring skolen.

Studieturen er, ifølge Serdal Benli en del af et projekt, som skal vende udviklingen i Værebro Park, hvor skolen ligger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk