Kommune er milevidt fra at opfylde krav til s-togsstation

Frederikssund Kommune skal blandt andet skaffe 2.000 nye indbyggere for, at grundlaget for den nye s-togsstation i Vinge er på plads.

Ifølge kommunens egen opgørelse kan man i øjeblikket kun levere 311 indbyggere og 50 arbejdspladser inden for en kilometer. (Foto: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur. © Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur.)

Det er mere end svært for Frederikssund Kommune at skaffe de nye indbyggere og arbejdspladser, som en ny s-togsstation i det problemramte byggeprojekt Vinge kræver.

Da en forligskreds på Christiansborg besluttede at bruge 55 millioner kroner på stationen, betingede den sig nemlig, at kommunen dokumenterede, at der kom 2.000 nye indbyggere inden for en kilometer fra stationen og 670 arbejdspladser inden for 500 meter.

Men ifølge kommunens egen opgørelse kan man i øjeblikket kun levere 311 indbyggere og 50 arbejdspladser inden for en kilometer.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested kræver klar dokumentation for, at kommunen kan opfylde kravene, før han vil frigive de mange millioner.

- Kommunen har et ønske og nogle løse kontakter med til nogle selskaber, der måske vil bygge derude, og det er ikke godt nok for mig og Enhedslisten. Jeg vil ikke have fedtet Enhedslisten ind i et projekt, hvor vi bruger 55 millioner skattekroner og så ser vi tilbage på det om nogle år, hvor vi står med en s-togsstation, som ingen bruger, siger han.

Omvendt mener Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, at man må droppe kravene og bygge stationen.

- Jeg tror på projektet, og jeg tror, at det rigtige at gøre er at bygge stationen. Bygger vi stationen, så kommer investorerne. Uden station kommer der ingen, mener Kim Christiansen.

I forligskredsen regner man med at mødes igen snarest for at diskutere Vinge-stationenes fremtid.

Facebook
Twitter