Kommune gav privat opgave til egen chef

Et konsulentopgave i Gribskov kommune, blev givet til et firma, som en kommunal chef selv havde anpart i.

Kommunal chef i Gribskov Kommune tjente selv penge på privat opgave. (Foto: © Sandra Kilhof, DR København)

Det blev kaldt danmarkshistoriens største udbud på social- og sundhedsområdet da Gribskov Kommune tidligere på året udliciterede opgaver for 2,25 milliarder kroner til private firmaer.

Men et af de firmaer, der vandt en konsulentopgave for 1,6 millioner kroner, havde tråde ind i kommunen.

En tidligere kommunal chef er nemlig gift med stifteren og har selv anparter i firmaet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er slet ikke godt nok, mener Gribskovs borgmester Kim Valentin (V).

 - Det må ikke ske. Det er ikke godt nok, og det er noget som vi som administration skal blive opmærksom på tidligere. Det er ikke sket i denne sag, og det er meget beklageligt, siger han.  

Kommunens egen anbefaling

Kort før at kontrakterne skulle skrives under i april i år, blev han gjort opmærksom på, at stifteren af konsulentfirmaet var gift med en af kommunens chefer.

Men den oplysning blev byrådet ikke gjort opmærksom på, da kommunens administration i 2012 indstillede firmaet til at varetage opgaven. Og derfor handlede de i god tro, siger Pia Fogt, der var formand for social- og sundhedsudvalget, da episoden skete.

- Vi stoler på administrationen, og har en klar forventning om, at de indstiller det stærkeste hold, siger hun.

Kim Valentin slår fast, at kommunen har lavet en intern undersøgelse af sagen, som viser, at der ikke har været tale om noget ulovligt.