Kommune gør, hvad Skat ikke kan: Inddriver millioner i skattegæld

Kommunerne fik i februar lov til at selv at inddrive forfaldne ejendomsskatter. Nu vælter millioner ind.

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune (K), er klar til at inddrive de millioner af kroner, som kommunen har til gode hos borgerne. Kommunen har allerede inddrevet 6,7 millioner i forfaldne ejendomsskatter. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

6,7 millioner kroner.

Så meget har en enkelt medarbejder i Helsingør Kommune allerede inddrevet blot ved at ringe til borgere, der skylder i skat.

Det er sket efter, at Folketinget i februar gav kommunerne lov til at inddrive forfaldne ejendomsskatter, efter Skat pga. det kollapsede it-system, EFI, ikke har opkrævet skatterne i årevis.

Og nu gør Helsingør Kommune sig klar til at få kradset de resterende 13,2 millioner kroner ind, som borgerne skylder i ejendomsskatter, fortæller Pernille Madsen, centerchef i Helsingør Kommune.

- Vi har lige nu 1.800 sager, hvor borgerne skylder i ejendomsskatter, og her vil borgerne få et brev fra os. Hvis borgerne efter et stykke tid stadig ikke har betalt, så sender vi sagen videre til en advokat, hvor det kan ende i en tvangsauktion, siger Pernille Madsen.

Ifølge Pernille Madsen har det stor betydning for kommunens likviditet, at man nu kan inddrive gælden.

- Det er jo klart, at byrådet skal bruge de her penge til at forvalte den kerneopgave, der er ude i kommunen, siger hun.

I Køge Kommune er man også begyndt at inddrive gæld hos borgerne, og her har man ansat en enkelt medarbejder til opgaven.

Det er vigtigt for retsfølelsen, at kommunen får inddrevet pengene, mener borgmester Flemming Christensen (K).

- For de borgere, der betaler, hvad de skal, er det en hån, hvis vi er ligeglade med dem, der ikke betaler. Derfor skylder vi alle, at vi tager hånd om at få inddrevet pengene, siger han.

FacebookTwitter