Kommune udfordrer Team Danmark og skaber OL-svømmehåb

Høje Taastrup har skabt egen eliteidrætspolitik uden om Team Danmark og sender igen svømmer til OL.

Svømmeren Daniel Skaaning er 23 år og er opvokset i Høje Taastrup Kommune. (Foto: Daniel Skaaning © Daniel Skaaning)

Det er ofte Team Danmarks støtte, der gør det muligt for landets idrætshåb at dyste på den internationale idrætsscene.

Det er dog ikke alle danske atleter, der deltager i de Olympiske Lege i Rio i Brasilien, der har fået hjælp fra Team Danmark og organisationens samarbejdskommuner.

Svømmeren Daniel Skaaning er fra Høje-Taastrup Kommune, som har lavet en eliteidrætspolitik uden om det officielle Team Danmark-forløb.

Kommunen levede ikke op til Team Danmarks krav til at blive en eliteidrætskommune. I stedet udviklede Høje-Taastrup Kommune sin egen alternative eliteidrætspolitik, fortæller idrætsfaglig leder i Høje Taastrup, Peter Christensen.

- Vi gjorde det, fordi vi gerne ville have mere ud af midlerne. Team Danmarks arbejde er fint, men det er bedre at kunne skræddersy det til lige netop vores udøvere og foreninger, siger han.

Høje-Taastrup Kommune har blandt andet sørget for at støtte Daniel Skaaning økonomisk, så han ikke behøver at arbejde ved siden af svømningen. Samarbejdet har indtil videre sendt Daniel Skaaning til to OL i træk for at svømme 4 x 200 meter fri.

Ifølge Peter Christensen er det en god investering for kommunen at investere i lokale idrætsudøvere som Daniel Skaaning.

- Vi mener - ligesom erhvervslivet – at mennesker, der er særlig gode til at sætte sig mål og forfølge dem, er attraktive. Vi vil vise, at hårdt arbejde og målrettethed betaler sig, siger han.

Facebook
Twitter