Kommune vil ændre syv navne for 670.000 kroner

Politikerne i København har bedt om nye navne til kommunens jobcentre. Det vil koste 995 arbejdstimer.

Københavns Kommune vil gøre skiltene til job- og beskæftigelsescentrene lettere at forstå (arkivfoto). (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Det skal være nemmere at forstå, hvad job- og beskæftigelsescentrene i København laver og hvilke borgere, de henvender sig til.

Det mener et flertal i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune, der har bedt forvaltningen komme med bud på nye og mere gennemskuelige navne til syv job- og beskæftigelsescentre.

Buddene er nu klar. Her foreslår forvaltningen blandt andet, at ’Jobcenter København – Ungecentret’ i stedet skal hedde ’Jobcenter København Unge’, og ’Jobcenter København – Center for Jobindsats’ skal skifte navn til ’Jobcenter København Aktivitetsparate’.

Undrer sig over prisen

I alt syv navne skal justeres. Det vil koste 670.000 kroner samt 995 arbejdstimer. Det er både dyrt og unødvendigt, mener Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten.

- Jeg tror ikke, at borgerne går rundt og tænker specielt meget over, hvad centrene hedder. Der er mange andre ting, der udgør større problemer, og som man kunne bruge pengene på i stedet, siger hun.

Venstre har været med til at forslå navneændringerne. Her undrer den politiske ordfører, Cecilia Lonning-Skovgaard, sig over prisen og arbejdstimerne, men hun mener, at navneændringerne er en god ide.

- De nye navne er så tæt på optimale, som vi kan komme. Jeg er ikke sikker på, at alle københavnere forstår opdelingen mellem jobcentre og beskæftigelsescentre, men jeg tror, at de nye navne bringer os et langt stykke i den rigtige retning, siger hun.

Politikerne i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal tage endelig stilling til navneændringer mandag eftermiddag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.