Kommuner jagter arbejdskraft i fællesskab

Ni kommuner i Nordsjælland har oprettet en fælles rekrutteringsenhed for ledige og virksomheder.

Morten Torp er projektleder i Nordsjællands Rekrutteringsservice, der skal binde bro mellem virksomheder og ledige fra ni kommuner. (Foto: Ida Nathan © P4 København)

Ni nordsjællandske kommuner går nye veje for at sikre kvalificeret arbejdskraft til de lokale virksomheder.

Kommunernes jobcentre har i fællesskab etableret Nordsjællands Rekrutteringsservice, der binder bro mellem virksomhederne og ledige fra alle ni kommuner.

Det skal gøre det lettere for virksomhederne at finde ansatte og de ledige at finde et arbejde, siger Morten Torp, projektleder for den nye rekrutteringsenhed.

- Vi kontakter virksomheder med særligt fokus på brancher, hvor der er begyndende mangel på arbejdskraft. Det vil sige bygge-, anlæg- og transportbranchen, siger han.

En af de virksomheder, der har fået lettere ved at finde nye medarbejdere, er tømrerfirmaet Børge Nielsen i Hillerød.

Virksomhedens direktør, Jesper Følbæk, har allerede ansat de første medarbejdere efter at have været i kontakt med rekrutteringsenheden. For ham har det været afgørende, at han kun skal tale med én jobcenter-instans i stedet for ni, som det tidligere har været.

- Førhen havde vi måske 2-300 ansøgere til jobbene. Nu er vi nede på 10-15 stykker. Derfor er en det en fordel, at vi har et sted, hvor vi har en større indgang til medarbejderne, siger han.

Nordsjællands Rekrutteringsservice skal finde medarbejdere til mindst 100 stillinger, inden året er omme.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.