Kommuner kæmper mod højt sygefravær

Sygefraværet svinger markant fra kommune til kommune i hovedstadsområdet.

Flere kommuner sætter ind for at sikre, at færre medarbejdere putter sig syge under dynen frem for at knokle på jobbet. (© DR)

Der er stor forskel på, hvor tit du putter dig syg under dynen, alt efter hvilken kommune du er ansat i.

Hvis du eksempelvis arbejder i Egedal og Glostrup kommuner, så har du en del flere sygedage, end hvis du arbejder i Solrød og Vallensbæk. Det viser tal fra KRL - Kommunernes og regionernes løndatakontor.

I Vallensbæk har kommunen sat fokus på sygefraværet det seneste halvandet år, fordi det tidligere havde været stigende.

Nu uddeler man foldere med gode råd til arbejdspladserne, medarbejderne skal altid melde sig syg til chefen, og lederne får statistik over de ansattes fravær hver måned.

- Det er en god måde at være mere effektiv på og løse opgaverne, at de hænder - som vi gerne vil have - møder op, siger Lars Hansen, der er kommunaldirektør i Vallensbæk.

Kommuen har sparet, hvad der svarer til, at der kommer 13 medarbejdere flere på arbejde hver dag.

Egedal er en af de kommuner i hovedstadsområdet med den højeste fraværsprocent. Her er man nu gået i gang med tiltag, der skal betyde færre sygemeldinger senest i 2017.

- Det er vigtigt, at der er tid til, at medarbejderne kan yde den service, de skal, og derfor er et højt sygefravær en belastning, siger personalechef i Egedal Kommune Bolette Bendixen.

På landsplan er antallet af sygedage per kommunale medarbejder på 12,2 dage.

Facebook
Twitter