Kommuner kræver ændring: Særlige taxa-ture er for dyre

Kommunernes brug af en særlig taxaordning er for alt for dyr og skal laves om, lyder kritikken

Flex-trafikordningen, som administreres af Movia, er blevet for dyr for nogle kommuner, som nu kræver ordningen ændret. (Foto: Movia © www.movia.dk)

Der skal laves om på den transportordning, kommunerne anvender for at hjælpe borgere med særlige behov. Det mener man blandt andet i Rudersdal Kommune, hvor den Movia-administrerede Flex-trafikordning bliver kritiseret.

Kommunen har oplevet en stor stigning i udgifterne til transporterne, og derfor vil man have Movia til at ændre på ordningen, så borgerne kan bliver sat af ved s-togsstationer i stedet for at køre dem hele turen.

- Vi har kun én pose penge til vores kollektive trafik, og vi kan se, at udgifterne stiger, hvis ikke ordningen bliver ændret, siger formand for Rudersdal Kommunes teknik- og miljøudvalg Court Møller (R).

I 2014 kostede det kommunen ca. 850.000 kroner at fragte borgere rundt med Flex-trafik. Sidste år var det beløb steget til 1,3 millioner kroner.

Forskellige ønsker til ændringer vil tage tid

Hos Movia, der administrerer kørslerne, vil man gerne se på kommunernes ønsker om at ændre ordningen, men det er ikke nogen let opgave, lyder det fra trafikselskabet:

- Det er et svært puslespil, for nogle kommuner vil have en udvidelse og andre en indskrænkning og det er rigtig svært at få til at gå op i en højere enhed, og vi vil helst undgå for mange specialordninger, siger centerchef i Movia Per Gellert, der kalder de mange forskelligartede ønsker fra kommunerne svære at få til at hænge sammen.

Det er et år siden Rudersdal Kommune tog sagen om Flex-trafikordningen op med Movia, og man håber, at trafikselskabet i april måned kan have en løsning klar til kommunen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.