Kontanthjælpsmodtagere presses til at leje værelse ud

Det nye loft over kontanthjælpen får nu flere kontanthjælpsmodtagere til at leje et værelse ud, lyder det fra flere boligorganisationer.

I KAB anslår man, at omkring 25 procent flere har ansøgt om at leje et værelse ud. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)

Det kan være svært at få pengene til at slå for de mange kontanthjælpsmodtagere, der i snart to måneder har været ramt af kontanthjælpsloftet.

Og det er i sådan en grad, at flere nu er nødsaget til at leje et værelse ud i deres lejlighed, lyder det fra flere boligorganisationer.

Reglen om at have en lejer - uden at indtægten bliver trukket i kontanthjælpen, var en redningsplanke, som blev lagt ud for at undgå, at flere kontanthjælpsmodtagere blev smidt ud af deres lejlighed.

Det er der flere, der benytter sig af, lyder det blandt andet fra Jens Elmelund, der er direktør i KAB, som administrer omkring 50.000 boliger i hovedstaden.

- Vi kan se en stigning på omkring 25 procent i forhold til ansøgninger om at lave del-fremlejer. Det tror vi skyldes, at der er en række af vores beboere, der er hårdt pressede økonomisk som følge af kontanthjælpsloftet, siger han.

Billedet er det samme i Lejerbo i Storkøbenhavn, vurderer forretningsfører Rebecca Forsman.

- Vi har en markant stigning i forespørgslerne på det, og også folk der konkret ønsker at leje værelser ud, siger hun.

Men udlejningen giver ikke mening for alle, mener Jens Elmelund.

- Det er typisk et råd, som, vi kan se, er brugbart for enlige. Vi må se i øjnene, at for børnefamilierne er det hårde tider, siger han.

FacebookTwitter