Krav om granskning: Kommune har behandlet op mod 17.000 sager om sygedagpenge forkert

Enhedslisten i København vil have kommunen til at gennemgå tusindvis af sygedagpengesager.

Københavns Kommune vil oplyse om mulige fejl i sygedagpengesager via lokalaviser. Ikke godt nok, mener Enhedslisten på Københavns Rådhus. (© DR København)

Københavns Kommune har truffet forkerte afgørelser i op mod 17.000 københavneres sager om sygedagpenge.

Det har fået Enhedslisten på Københavns Rådhus til at kræve, at kommunen gennemgår samtlige sager for at finde eventuelle fejl. De mange sager går adskillige år tilbage i tiden.

Men partiet står helt alene med ønsket om en granskning. Resten af den københavnske borgerrepræsentation mener, at det er nok at indrykke annoncer i lokalaviserne, så personer med mulige fejl i deres sager selv kan henvende sig.

Det handler om ressourcer, siger Venstres beskæftigelsesordfører på Københavns Rådhus Cecilia Lonning-Skovgaard.

- Hvis vi skal til at kigge på samtlige sygedagpengesager, der går 10 år tilbage, så er det en enorm byrde, siger hun.

Ressourcesvage læser ikke nødvendigvis lokalaviser

Mens blandt andet Venstre mener, at annoncering i lokalaviser er tilstrækkeligt, så peger Enhedslisten på, at mennesker på sygedagpenge kan være ressourcesvage og ikke nødvendigvis læser de lokal aviser. Men det er bare ærgerligt, mener Cecilia Lonning-Skovgaard.

- Der kan være folk, der lever så isoleret, at de ikke får fat i det. Der må man så håbe, at de har pårørende, familie eller venner, der siger "hey, du skal da også lige have kigget på din sygedagpengesag", siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Enhedslisten mener, at pengene kan findes i en pulje til uforudsete udgifter og påpeger desuden, at staten er trådt til i lignende tilfælde og har givet refusion.

Det siger arbejdsmarkedsordfører Ninna Hedeager-Olsen (EL).

- Det er et retsikkerhedsprincip for os. Det er borgernes penge, kommunen uretmæssigt har stoppet, og selvfølgelig skal kommunen finde ud af, hvem der skal have dem tilbage, siger hun om sagen, der bliver taget op i Borgerrepræsentationen torsdag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.