Kun fire muslimske skoler dukkede op til dialogmøde om omsorgssvigt

Friskolelederne i København var inviteret til møde om underretningspligten af socialborgmesteren. Kun fire ud af 12 muslimske friskoler dukkede op.

Peter Bendix Pedersen, fmd. i Dansk Friskoleforening (i midten), var blandt arrangørerne af dialogmødet, der skulle udrydde misforståelser om underretningspligten blandt friskolerne. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Lederne af privat- og friskolerne i København var mandag aften inviteret til dialogmøde om underretningspligten på Københavns Rådhus.

Mødet kommer blandt andet på baggrund af, at DR i januar kunne fortælle, at der kommer langt færre underretninger om omsorgssvigt fra de danske friskoler sammenholdt med folkeskolerne.

Jesper Christensen (S), socialborgmester i København, havde sammen med de forskellige friskoleforeninger i Danmark inviteret lederne af de københavnske friskoler til kaffe på rådhuset for at gøre dem klogere på underretningspligten.

- Der var nogle steder, hvor der blev afklaret nogle misforståelser, lyder det fra Jesper Christensen.

Peter Bendix Pedersen, der er formand i Dansk Friskoleforening, var også positivt stemt efter mødet:

- Jeg tror godt, de (friskolerne, red.) er klar over reglerne, men der kan jo godt være nogle nuancer eller tvivlssituationer, siger Peter Bendix Pedersen.

Muslimske friskoler underretter 10 gange sjældnere

Særligt tilbageholdende med at underrette kommunen er de muslimske friskoler. DRs undersøgelse i januar viste, at de på landsplan underretter ti gange sjældnere end gennemsnittet.

Til dialogmødet på rådhuset var der dog ikke ret mange muslimske friskoler repræsenteret. Kun fire ud af 12 havde taget imod invitationen til mødet.

I alt 31 skoler havde tilmeldt sigt mødet, mens 24 havde afslået.

Det ærgerede dog ikke Jesper Christensen synderligt:

- I stedet for at skælde ud på dem, der ikke kom, så lad os glæde os over dem, der kom. Vi har aftalt, at vi skriver ud til de skoler, der ikke var her i dag, siger han.

Socialborgmesteren understreger, at han ikke kan tvinge de muslimske friskoler til at samarbejde, hvis de ikke er interesserede:

- I sidste ende påhviler der også et ansvar hos de nationale myndigheder. De skal følge op på, om der er friskoler, der ikke lever op til deres forpligtelse. Det kan jeg ikke gøre noget ved som socialborgmester i København.

Ansvaret for friskolerne ligger hos Undervisningsministeriet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk