Kun mor får sms når et københavnsk barn har fravær

Det halter med ligestillingen i Københavns Kommunes fraværs-sms'er, hvor far ikke får besked.

Sms'en tikker ind, når et barn ikke møder op i skole i Københavns Kommune. Men kun på mors telefon. (Arkivfoto) (Foto: Line Rasmussen - P4 København)

Det er kun mors telefon, der vibrerer, når der tikker en sms ind fra Københavns Kommune om et barns fravær.

Kommunens retningslinjer omfatter ikke far, og det dur ikke, siger formanden for foreningen Skole og Forældre:

- Det kan gå hen og blive sådan, at skole er et mor-projekt, fordi mor får alle informationerne, og far bliver mere og mere koblet af. Det er ikke en god idé, at børnene oplever, at det er mor, der har styr på alt det praktiske, mens far står ved siden af og bare kigger på, siger formand Mette With Hagensen.

Skidt for ligestillingen

Fraværs-sms'en skal forhindre pjæk i skolen, og det er altså helt automatisk mor, den lander hos, og far har ikke mulighed for at skrive sig på modtagerlisten. Men der burde netop være en valgmulighed:

- Ligestillingsmæssigt vil vi gerne have, at man selv vælger indenfor familien, hvordan man organiserer sig. Det er det lidt underligt, hvis det offentlige sætter rammerne ved at kommunikere til moren som én, der skal passe børnene, siger Ask Hesby Krogh, teamleder for køn og ligestilling hos Institut for Menneskerettigheder.

Københavns Kommune: Vi er opmærksomme på problemet

Christiansborg opfordrer flere ligestillingsordførere og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) København til at ændre praksis.

Og fra børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) lyder meldingen da også, at kommunen allerede inden ordningen blev sat i gang har bedt leverandøren om at udarbejde en løsning, der sikrer, at begge forældre får sms’erne.

- Begge forældre skal naturligvis på. Alt andet er håbløst og forældet, siger Pia Allerslev.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk