LA efter terror: Overvågning ikke vejen frem

Selvom det var en stor hjælp for politiet i weekenden, så skal der ikke mere kameraovervågning i København, mener Liberal Alliance.

Københavns Politi bad hurtigt om hjælp hos offentligheden med dette billede taget af et overvågningskamera.

Det var kameraovervågning, der var med til at opklare weekendens terroranslag i København.

Men mere overvågning er i sig selv ikke vejen frem, mener Lars Berg Dueholm, der er gruppeformand for Liberal Alliance i Københavns Borgerrepræsentation. Han pointerer, at også andre faktorer end overvågning bremsede terrorhandlingerne.

- Den bevogtning, der har været både af Krudttønden og af synagogen og menighedshuset her i Krystalgade har gjort, at den katastrofe som det var i weekenden ikke udviklede sig yderligere og blev til noget, som man ikke engang tør tænke på, siger han og tilføjer:

- Vi har et synspunkt om, at den personlige frihed og privatlivets fred vejer tungt. Og det gør det også, når vi taler videoovervågning.

Socialdemokraterne: Overvågningskameraer hjælper

Politiet kunne ellers efterlyse den formodede gerningsmand ved hjælp af overvågningsbilleder.

Overvågning kan i flere sammenhænge være praktisk, siger socialdemokraternes integrationsordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen.

- Det kan være et godt redskab nogle gange, specielt i forhold til det jødiske samfund, som jo har bedt om kameraovervågning, og det kan jeg godt forstå. Men det er ikke noget, der skal udbredes i hele byen og stå alene, som det står til os, siger han.

Lars Aslan Rasmussen påpeger, at kriminalpræventivt arbejde også er vigtigt at prioritere.