Lån mig dit hønsehus: Vennetjenester skal knytte naboer sammen

Har du ikke lige et hønsehus jeg kan låne? En ny hjemmeside samler frivillige til at låne hænder, hækkeklipperen eller hønsehuset ud.

Birthe Kjeldsen har et hønsehus med tre høns på prøve, så hun kan teste livet med høns i baghaven, inden hun køber sit eget. (Foto: © Jette Damgaard- P4 København)

Et sortmalet hønsehus står de næste tre uger i Birthe Kjeldsens have i Kokkedal i Nordsjælland.

Huset har Birthe Kjeldsen lånt gennem www.villavenner.dk, som er en hjemmeside, hvor man kan låne sin arbejdskraft eller ubrugte sager ud. I Birthes tilfælde et hønsehus:

- Jeg læste om det på facebook, og i og med at vi overvejer at få høns, og så var det en oplagt måde at få det prøvet af på, siger Birthe Kjeldsen.

Vennetjenester skal binde naboer sammen

Charlotte Kirchheiner står bag hjemmesiden og initiavet Villavennerne, fordi hun så et behov for, at folk hjælper hinanden i hverdagen:  

- Det skal blive nemmere for folk at banke på hos naboen. Det lyder lidt åndssvagt. Det var noget, vi gjorde i gamle dage, men det gør vi bare ikke i dag. Der er vi nogle isolerede satelitter, der bare pendler til og fra arbejde, siger Charlotte Kirchheiner.

Derfor skal Villavenner bringe mennesker og lokalsamfund tættere sammen:

- Det lokalsamfund, som var der før i tiden, er der ikke længere. Der er ikke de fysiske møder på gaden. Det er min tanke, at man skal måske låne af hinanden en fem-seks gange, og så har man skabt de varige relationer.

En blandet landhandel

Alle kan oprette sig på hjemmesiden, og der er som udgangspunkt ingen grænser for, hvad en Villaven kan tilbyde:

- Folk er meget fantasifulde. Der er for eksempel én, som giver to kasser øl væk, fordi han ikke selv har brug for dem, og jeg har selv givet et karlekammerskab væk. Det kan være alt fra hjælp i huset til at gå tur med hunden, siger Charlotte Kirchheiner.