Lær dansk og matematik i arbejdstiden

Sæt dig på skolebænken i arbejdstiden og bliv en bedre medarbejder.

En gennemgang af 200 fragtvirksomheder, som Transportens Udviklingsfond har lavet, viser, at op mod halvdelen af medarbejderne har svært ved at læse eller regne.

Digitale manualer, hovedregning og skriftlige instruktioner i stedet for sidemandsoplæring er årsag til, at der skal mere fokus på, hvor godt ansatte i transportsektoren læser og skriver.

Det er nemlig ikke nok at have stærke arme eller være dygtig bag rattet, når man knokler i den danske transportbranche. Det er også vigtigt at have styr på bogstaver og tal.

Derfor tilbyder en række firmaer nu deres medarbejdere at tage en tur på skolebænken i arbejdstiden for at blive bedre til at læse, skrive og regne. Det gør man for eksempel hos Danske Fragtmænd i Taastrup, hvor medarbejderne nu skal screenes for at finde ud af, hvem der har brug for ekstra hjælp til det boglige.

Kravene har nemlig ændret sig, fortæller HR-direktør hos Danske Fragtmænd Peter Jepsen.

- Medarbejderne får fremover meget mere brug for at læse og skrive informationer, siger han.

Fagforening bakker op

En gennemgang af 200 fragtvirksomheder, som Transportens Udviklingsfond har lavet, viser, at op mod halvdelen af medarbejderne har svært ved at læse eller regne, og 15 procent er ordblinde.

Initiativet bliver taget godt imod fra 3F, som organiserer medarbejdere i transportsektoren.

- Det er det eneste rigtige at gøre, for man skal have almindelige læsefærdigheder for at have et arbejde i dag, siger John Bondebjerg, forhandlingssekretær i 3F's transportgruppe.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.