Lærere hjælper børn gennem forældrenes skilsmisse

I Egedal Kommune får skilsmissebørn hjælp fra deres lærere til at klare forældrenes brud

  • Egedal Kommune har gode erfaringer med at lade særligt uddannede lærere hjælpe børn gennem dere forældres skilsmisse. (© colourbox)
  • Lærer Lone Skøtt Strømme (th) og pædagog Noomi Brandt Frøslev laver gruppesamtaler med skilsmissebørnene på Maglehøjskolen i Ølstykke. Foran dem ligger kort, som børnene bruger som stikord i deres samtaler.
1 / 2

Sorg, skam og endda skyld. Det er bare nogle af de følelser mange børn oplever, når forældrene bliver skilt. I en ny rapport fra Børns Vilkår svarer 55 af 505 adspurgte børn, at de føler sig skyldige i forældrenes skilsmisse.

Men i Egedal Kommune har man i halvandet år arbejdet for at hjælpe skilsmissebørnene med de svære følelser, og det går fremad.

- Vi har fået gode tilbagemeldinger på, at det hjælper børnene og de kommer igennem det her på en bedre måde. De kommer bedre videre i skilsmissen, når de får den støtte og omsorg, der skal til, siger skolechef i Egedal Kommune Egon Agerlin.

Som en del af projektet 'Fra delebørn til hele børn' har man uddannet lærere og pædagoger til at lave gruppesamtaler med børn, der står midt i en skilsmisse. Og de gode erfaringer kan sagtens få projektet til at fortsætte:

- Erfaringerne er, at det giver rigtig god mening. Det er bestemt noget, vi vil fortsætte med og efter projektperiodens udløb, siger Egon Agerlin.

Indtil videre har knap 500 børn på landsplan deltaget i projektet.

Facebook
Twitter