Landets dyreste villaer ligger i hovedstadsområdet

Den dyreste tredjedel af de danske villaer ligger i hovedstadsområdet, viser beregninger.

Hovedstadsområdet ligger i top, når det kommer til kvadratmeterpriser på villaer, viser nye beregninger fra boligsiden Boliga. (Foto: edc © edc)

Du skal enten have penge på kistebunden eller have en låneivrig bank, hvis du vil købe bolig i hovedstadsområdet. 29 af de 30 dyreste kommuner at købe villa i sidste år er nemlig placeret her.

Det viser en beregning af de gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som boligsiden Boliga.dk har lavet. Kvadratmeterpriserne skyder i vejret, fordi hovedstadsregionen stormer frem, lyder vurderingen:

- For det første er der mange, der søger mod hovedstadsområdet og gerne vil bo i de større byområder, og for det andet har hovedstadsområdet været en vigtig drivkraft i det økonomiske opsving herhjemme. Det er her, beskæftigelsen og indkomsterne er steget mest, siger Christian Hilligsøe Heinig, som er cheføkonom i Realkredit Danmark.

Dyre city-boliger flytter handlen ud til forstæderne

De højeste priser finder man på Frederiksberg; her koster en villa-kvadratmeter i gennemsnit 45.000 kroner. Den slags priser gør resten af hovedstadsområdet mere attraktivt for købere.

- Der er en del af boligkøberne, der ikke længere kan eller har lyst til at være med, og det gør, at mange boligkøbere er begyndt at orientere sig mod en bolig, der stadig er i pendlerafstand til København, men trods alt ligger i et billigere område, siger Boligøkonon i Nordea Lise Nytoft Bergmann.

Den "billigste" kommune i hovedstadsområdet er Halsnæs. Her skal kommende boligejere punge ud med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 11.000 kroner.