Lange ventelister i havnene: Der er rift om at få en fast bådplads

I flere havne har det aldrig været nødvendigt med at have en decideret venteliste - men det er det nu.

Familien Hilding Hansen har ventet to år på en bådplads i Nivå Havn. (Foto: Nanna Mortensen © (c) DR)

Hvis du går og drømmer om at få en fast plads til din båd i en havn, så kan det godt være, at du skal vente lidt længere tid, end du havde håbet på.

For flere vil gerne have en bid af livet til søs med bølgeskvulp, mågeskrig og frisk havluft.

Og det betyder, at ventelisterne til en fast bådplads er steget markant i flere af hovedstadsområdets havne hen over sommeren.

Det viser en rundringning, som DR P4 København har foretaget.

Blandt andet i Nivå, Vallensbæk og Ishøj, hvor havnene er fyldt til randen, er efterspørgslen på at få en fast plads til en båd på sit højeste.

I for eksempel Nivå Havn står 195 lige nu på venteliste. Det er over dobbelt så mange som samme tid sidste år.

- Det er fantastisk, at interessen er så stor. Men det er også ærgerligt, at vi dagligt må skuffe håbefulde bådejere. De risikerer at vente i op til fem år, siger Linda Krogsgaard, der er havnefoged i Nivå Havn og Strandpark.

En af de familier, som gerne ville skifte flyrejser og charterferie ud med bølgeskvulp og sommerferie på havet, er familien Hilding Hansen. De måtte vente to år på at få en bådplads til deres sejlbåd Moana i Nivå Havn, som de ofte bruger i weekenderne.

- Vores dagligdag er ultra presset. Både min hustru og jeg arbejder fuldtid og har børn i SFO og skole. Men når vi kommer på båden, så danner der sig et helt andet tempo over hele familien. Vi gearer ned, siger Bo Hildning Hansen.

Og hvis flere familier som Hilding-Hansen vil have en bådplads, så kan det blive nødvendigt at udvide havnene, siger Søren Hald, der er formand for Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID).

Ifølge Søren Hald, så skyldes den øgede interesse for bådpladser blandt andet, at det tidligere primært var det grå guld, der brugte havnene, men det billede er ved at ændre sig.

- Personsammensætningen bliver yngre. Børnefamilierne er begyndt at købe både, og brugte både bliver attraktive i pris, siger Søren Hald.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter