Lena fik lavet nye bryster: Jeg gjorde det for selvtilliden

Lena Kristensen er en af de mange danskere, der har fået lavet kosmetiske indgreb.

- Man kan snakke både med familie, kæreste og venner, men til sidst når man bare frem til, at det kun er op til en selv, hvad man vil gøre ved ved sin krop, siger Lena Kristensen om sit valg om at få indsat brystimplantater. (Foto: Lena Kristensen © (c) privatfoto)

For et år siden besluttede 28-årige Lena Kristensen at få lavet en brystforstørrende operation.

- Jeg havde tabt mig syv kilo, og da jeg kiggede på min krop, syntes jeg, at det var gået mest udover min barm, og det ville jeg have gjort noget ved, siger hun.

Efter otte års tovtrækkeri med sig selv, besluttede Lena Kristensen, der til daglig arbejder som sekretær på et privathospital at få opereret brysterne større. Og hun er bestemt ikke den eneste. En rundringning, som P4 København har lavet blandt fem kosmetiske behandlingssteder i hovedstaden, viser, at flere får foretaget kosmetiske indgreb.

- Generelt oplever vi en stigning både i efterspørgslen på kirurgiske- og kosmetiske indgreb som botox eller filler i ansigtet, siger Louise Vennegaard Mielke, der er plastikkirurg ved Danmarks største privathospital, Aleris-Hamlet.

Den øgede efterspørgsel kan også ses hos Styrelsen for Patientsikkerhed, der oplyser, at antallet af læger, der er registreret til at udføre kosmetiske indgreb, er steget med 25 procent fra 2013 til i år.

- Jeg gik og overvejede, om det nu også var så vigtigt at få det lavet. Var det alle pengene værd? Men til sidst besluttede jeg mig for at hoppe ud i det, siger Lena Kristensen om de mange år, hun brugte på at tænke tingene igennem.

Siden har hun ikke fortrudt.

- Jeg har ikke mødt en eneste negativ kommentar endnu. De fleste kan jo nok godt se, at jeg har fået det lavet, men dem, der spørger, spørger mest om pris og om smerter, og det er fint, siger hun.

Til gengæld har operationen givet hende et stort skud selvtillid, fortæller hun.

- Jeg glæder mig til at komme i en bikini til sommer. Jeg har fået lidt mere kvindelige former, og det har gjort mig meget gladere, siger hun.Artiklen er opdateret med Lena Kristensens stilling og arbejdsplads.