Liberal Alliance på Frederiksberg: Fremtidige ansatte i daginstitutioner skal have MFR-vaccine

Det må ikke ske, at en ansat i institution smitter et barn med mæslinger, mener partiet.

Kravet om at være vaccineret gælder kun de fremtidige medarbejdere, lyder forslaget fra Liberal Alliance på Frederiksberg. (Foto: YURI DYACHYSHYN © Scanpix)

Det vækker bekymring, at medhjælpere, pædagoger og andre fagpersoner i de kommunale daginstitutioner kan smitte børn med mæslinger.

Derfor foreslår Liberal Alliance på Frederiksberg, at kommunen fremadrettet stiller et krav om, at alle ansatte i de kommunale daginstitutioner skal have MFR-vaccine.

For de fleste børn bliver indskrevet i en institution, før de er gamle nok til at blive vaccineret for mæslinger, siger Laura Lindahl, som er formand for børneudvalget på Frederiksberg fra Liberal Alliance.

- Derfor er det helt rimeligt, når vi siger, at hvis man arbejder med små børn, så skal man sikre, at det ikke er pædagoger, der smitter børnene med mæslinger, siger hun.

- Vi skal sikre så meget tryghed for børn og forældre som overhoved muligt i institutionerne, tilføjer hun.

Og det bakkes op af Ruben Kidde, som er medlem af børneudvalget på Frederiksberg fra Radikale Venstre.

- Alle forældre skal kunne aflevere deres børn med ro i maven, og derfor skal de, der er i daglig kontakt med børnene, selvfølgelig være vaccineret.

Men der skal være mulighed for at lade være med at blive vaccineret. Ellers skal der en lægefaglig vurdering bag et tvunget krav til medarbejderne, mener medlem af børneudvalget på Frederiksberg, Sine Heltberg fra Socialdemokratiet.

- Hvis der er et lægefagligt argument for, at det skal være et krav, så kan vi tale om det. Men vi tænker ikke, at det skal være et absolut krav for alle.

BUPL: Arbejdsgiveren skal ikke blande sig

Også hos BUPL Hovedstaden, som er pædagogernes fagforening, møder forslaget kritik.

En arbejdsgiver kan ikke bestemme, om medarbejdere skal have en bestemt vaccine. Og derfor er det et urimeligt krav til kommende pædagoger og medhjælpere, mener Mia Skou Jørgensen, som er næstformand i BUPL Hovedstaden.

- Der kan være ting i folks privatliv, der gør, at man ikke ønsker at tage imod sådan en vaccine. Det er et mellemværende mellem ens læge og en selv, og det skal arbejdsgiveren ikke blande sig i.

Hvis forslaget bliver vedtaget, så kan det også blive vanskeligt at kontrollere, at de fremtidige ansatte har fået vaccinen, inden de begynder i daginstitutionen, siger Mia Skou Jørgensen.

- Det kan være svært at finde ud af, om det overhoved er muligt at sikre sig, at de fremtidige ansatte bliver vaccineret.

Forskel på de ansatte

Selvom forslaget skal sikre, at ingen børn bliver smittet af pædagoger og medhjælpere, så skal det kun gælde for fremtidige ansatte, siger Laura Lindahl fra Liberal Alliance.

- De nuværende medarbejdere er ansat på gamle vilkår, så derfor er der tale om fremtidige ansættelser, men jeg opfordrer selvfølgelig dem, der allerede er ansat, til at få vaccinen.

Og det er da også et punkt, som Ruben Kidde vil fokusere på, når forslaget skal debatteres.

- Det skal vi tale om i behandlingen af forslaget. Som udgangspunkt skal vi jo sørge for, at alle pædagoger og ansatte bliver vaccineret.

Forslaget om vaccinen til de ansatte skal behandles på kommunalbestyrelsesmøde klokken 19.00 mandag aften.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter