Line mistede bror i trafikuheld: Vil gøre alt for det ikke sker for andre

Line De Fries Gjesing sin lillebror mistede sin lillebror i en trafikulykke. Dermed blev han en del af en kedelig tendens, hvor flere dør i trafikken.

De to søskende Mikkel og Line De Fries Gjesing. Mikkel blev 25 år. (Foto: Line De Fries Gjesing © Line De Fries Gjesing)

- Jeg er ked af det hele tiden, og jeg savner min lillebror hele tiden.

For et halvt år siden mistede Line De Fries Gjesing sin lillebror Mikkel, som blev offer for det, som på landsplan årligt dræber flest i trafikken: For høj fart.

Han havde sovet hos sin far i Hornsherred og var på vej til sit arbejde på Nørrebro i København.

- Det er et svært område at køre i. Der er meget skove og mange bakker og sving, men Mikkel kender turen virkelig godt, forklarer Line De Fries Gjesing og forsætter:

- Men der er så en ung mand, som er på arbejde og som ikke kender området. Han kommer så kørende i modsatte vejbane i al for høj fart og mister så herredømmet over bilen, fortæller hun.

Den unge håndværker nåede aldrig at få kontrol over bilen og i 40-50 meter kørte han i Mikkel De Fries Gjesings vejbane.

- Mikkel kom kørende i et sving, og den unge mand kører så ind i ham. Og dér, der mistede jeg min lillebror, forklarer Line De Fries Gjesing.

Line De Fries Gjesings historie er desværre ikke enkeltstående.

Farten skal i fokus

I Region Hovedstaden har 68 personer på kun fire år mistet livet på grund af for høj fart, viser tal fra Rådet For Sikker Trafik. På mandag starter de en ny kampagne, der skal sætte fokus på fart.

- Vi skal være klar over, at hastighed er den væsentligste faktor i trafikuheld og især set i relation til at vi i 2016 så en markant stigning i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne, siger Jesper Sølund, dokumentationschef fra Rådet for Sikker Trafik.

Det er en markant stigning, der er tale om. På landsplan er antallet af dræbte i trafikken steget med 32,5 procent fra 2015 til 2016.

Der er mange, der har støttet Line De Fries Gjesings og hendes familie. Noget af det hun er blevet mødt mest af, er, at folk ikke ved, hvad de skal sige, og det glæder hende:

- Hver eneste gang, der er nogen, der siger ’Line, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige’, så tænker jeg, heldigvis ved du ikke, hvad du skal sige. Og jeg håber, at så få som muligt vil kunne sætte sig ind i det, jeg og min familie går igennem. Og det vil jeg bruge rigtig meget af mit liv på fra nu af, fortæller hun.

Derfor har hun også et klart budskab tilbage efter Mikkels ulykke:

- Det med, at man kører lige 10-15 kilometer for stærkt, for at komme 30 sekunder hurtigere frem, det kan bare betyde, at der er nogen, der aldrig kommer frem, afslutter hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk