LLO: Ni af ti lejere i hovedstaden betaler for meget

Studiestart står for døren, og det får telefonerne til at gløde hos Lejernes Landsorganisation i hovedstaden.

Det pressede boligmarked i København betyder, at huslejen bliver skruet alt for meget i vejret. (Foto: MADS NISSEN © Scanpix)

Om få dage slår Københavns Universitet, Copenhagen Business School og en række andre uddannelsesinstitutioner i hovedstadsområdet dørene op til et nyt semester.

For en lang række studerende er studiestart synonym med en nådeløs kamp på det pressede boligmarked. Faktisk er jagten på ledige studieboliger så desperat, at det får flere private udlejere til at skrue priserne voldsomt i vejret.

Sådan lyder det fra Lejernes Landsorganisation Hovedstaden, der i disse dage får utallige henvendelser fra lejere, som er bange for, at de betaler for meget i husleje.

Det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at de studerende skal have alt for mange penge op af lommen, fortæller direktør i LLO Hovedstaden Claus Højte.

- Hvis man som ung, boligsøgende kommer til København og lejer en andelsbolig, en ejerbolig eller et værelse, så er det ni ud af ti, der kommer til at betale for meget, siger han.

Det er også oplevelsen hos Danske Studerendes Fællesråd, fortæller formand Yasmin Davali.

- I takt med at boligmanglen kun er vokset de seneste par år, så har det betydet, at huslejepriserne er steget. Så det er klart noget, vi kan genkende, siger Yasmin Davali.

Hun peger på, at den akutte boligmangel tvinger lejerne til at sige ja til voldsomme husleje-priser.

- Hvis man står med udsigten til ikke at have tag overhovedet, så ender man jo med at sige ja til de her ting. Så i sidste ende er det et spørgsmål om, at vi er nødt til at få bygget nogle flere boliger. Det er den eneste rigtige løsning på det her problem, mener Yasmin Davali.

Facebook
Twitter