Lotte solgte selv sin bolig på seks dage: Vi kunne godt have brugt en mægler til fremvisninger

Lotte Kaae valgte at gå udenom ejendomsmæglerne og stod selv for salget af sin lejlighed.

Lotte Kaae og hendes forlovede solgte deres andelslejlighed i Vanløse uden en mægler. (Foto: Foto: Privatfoto © (c) DR)

Toværelseslejlighed med altan, tæt på gode skoler - og beliggende på en stille vej.

Boligannoncen, fremvisningerne og en masse andet skal man selv stå for, hvis man dropper ejendomsmægleren og sælger sin bolig selv.

Det gjorde Lotte Kaae og hendes forlovede, da de skulle sælge deres andelslejlighed i Vanløse.

Vi savnede en ejendomsmægler til fremvisningerne af lejligheden. Det ville have været bedre at have en mellemmand, der ikke havde følelser i lejligheden.

Lotte kaae, har selv solgt bolig

- Vi kunne se muligheden for at slippe for et salær hos en ejendomsmægler. Det var den helt rigtige beslutning selv at stå for salget. Det kostede 800 kroner at lave en fremhævet annonce, siger hun.

Lotte Kaae er langtfra den eneste, der vælger at agere ejendomsmægler selv. Flere og flere i hovedstadsområdet dropper mægleren, viser tal fra landets største boligportal, Boliga. Det er særligt andelsboliger, der bliver solgt udenom en mægler. I København og på Frederiksberg er det eksempelvis over 40 procent andelsboligerne, der bliver handlet via selvsalg.

Lotte Kaae og hendes partner satte deres andel til salg for, hvad de maksimalt måtte, og egentlig troede hun, at det ville blive vanskeligt at få den pris.

- Jeg frygtede lidt, at prisen på vores andelslejlighed var for høj. Jeg tænkte ’åh der er sikkert ikke nogen, der vil betale den pris for en andelslejlighed’, siger hun.

Men det var der. Der gik ikke mere end seks dage, før Lotte Kaae havde fundet en køber til andelslejligheden.

- Det gik meget hurtigere, end vi regnede med. Lejligheden havde ikke været på markedet i særlig mange timer, før vi fik de første opringninger fra folk, der gerne ville se den, siger hun, der endte med at få den pris, som lejligheden var udbudt til.

Fremvisninger var ikke problemfrie

Men selvom hele salget gik stærkt for parret, så var det ikke helt uden problemer. Det var nemlig ikke helt nemt at vise sin egen lejlighed frem, oplevede hun.

- Vi savnede en ejendomsmægler til fremvisningerne af lejligheden. Det ville have været bedre at have en mellemmand, der ikke havde følelser i lejligheden til at vise den frem. Det kan være lidt svært at finde ud af, hvad man skal sige til folk, siger hun.

Lotte Kaae og hendes forlovede ikke på egen hånd i hele salgsprocessen. Parret fik hjælp af en advokat, som bland andet udformede en købsaftale. Flere eksperter råder også netop til, at man ved selvsalg får professionel assistance til nogle dele af bolighandlen:

- En advokat virker som en slags forsikring. Der er meget strenge ansvarskrav for en advokat, så er der noget advokaten overser, så vil det ofte være advokaten, der er erstatningsansvarlig, siger Carsten Munk-Hansen, der er professor i formueret ved Aalborg Universitet og har et stort kendskab til fast ejendom.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.