Lystfiskere vil have mere plads i København: Der er fantastiske fiskemuligheder

Københavns Kommune er åbne for ideen om at udvide områderne, hvor det er tilladt at fiske.

Flere lystfiskere vil gerne fiske i Inderhavnen, normalt er det forbudt. I 2016 blev der dog gjort en undtagelse, som tiltrak både voksne og børn med fiskestænger til Inderhavnen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Der lurer torsk, ørred og ulk under overfladen i havnen i hovedstaden, og dem vil lystfiskerne gerne have på krogen.

Men det er bare ikke alle steder, hvor fiskerne lovligt kan sætte madding på krogen og kaste det i vandet.

- Det vil vi gerne have åbnet for, for det vil bare vise, at der er nogle fantastiske rekreative muligheder i den indre del af havnen, siger Andreas Findling Rottem, der er kommunikationsansvarlig ved Danmarks Sportsfiskerforening.

For selvom der i 2015 blev åbnet gevaldigt op for lystfiskeriet i København, ved at udvide arealerne langs havnen, hvor lystfiskere må fiske fra 7 til 37 kilometer, så er det ikke nok for lystfiskerne.

For ifølge Andreas Findling Rottem, så er der god mulighed for at hive fisk op i Københavns Inderhavn.

- Det er i hvert fald, hvad jeg hører. Nu må man jo ikke fiske der lige nu, siger han.

Derfor vil lystfiskerne gerne have mulighed for at prøve lykken der.

Her må man fiske i Københavns havn.
Her må man fiske i Københavns havn.

By og Havn er klar til dialog

Det er By og Havn, der driver og udvikler Københavns havn, og de er ikke afvisende over for, at give lystfiskerne mere plads.

For selvom der både er badezoner, havnebusser og goboats, så er der stadig plads til mere aktivitet, fortæller udviklingschef Per Schulze.

- Vi skal finde de rigtige steder til de forskellige aktiviteter og så skal vi tænke os rigtig godt om, siger han og forsætter:

- I nord og syd mener vi, at der er plads til mere. Det mere inderhavnen at det begynder at knibe gevaldigt.

Netop Inderhavnen er et af de områder, som Danmarks Sportsfiskerforening gerne så blev åbnet for fiskeri i vinterperioden, hvor der ikke er så mange der svømmer og sejler.

- Vi så gerne en smart løsning, hvor man åbnede for fiskeriet i vinterperioden, og så forbød fiskeri i den indre del af havnen i sommerperioden, hvor der er meget trafik derinde, siger Andreas Findling Rottem.

Men det vil kræve data og viden, forklarer Per Schulze.

- Det må vi tale med hinanden om, og få noget mere data og viden om hvor det kan lade sig gøre og hvor det giver mening.