Måneders forsinkelse og ekstraregning til Royal Arena

Et kollapset stålspær har fået tidsplanen og budgettet til at skride på koncert- og sportshal i Ørestaden.

Byggegrunden hvor Royal Arena er ved at blive opført (arkivfoto). (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Musikelskere og sportsglade danskere må vente tre en halv måned længere med at tage Royal Arena i brug.

Tidsplanen på den store sports - og koncerthal, som er under opførelse i Ørestaden på Amager, er nemlig skredet, efter et stålspær kollapsede og 5000 bolte skulle udskiftes.

Den tabte tid kan ikke hentes. Det fastslår Bent Frank, der er bestyrelsesformand for Arena CPHX, der er selskabet bag arenaen.

- Det er et spørgsmål, om entreprenørerne kan komme frem for hinanden. Vi har mere end 30 entreprenører på byggeriet, så det er en planlægningsopgave af rigtigt store dimensioner at forsøge at ændre på det. Og der har vi skønnet, at det ikke er muligt, siger han.

Arenaen bliver dyrere

Bent Frank fastslår samtidig, at tidsproblemerne kommer til at føre til en økonomisk meromkostning, men at det endnu er uvist, hvor stor regningen bliver.

På Københavns Rådhus er man ikke begejstrede, siger Tommy Petersen, der er medlem af Københavns Kommunes borgerrepræsentation og sidder i økonomiudvalget for de radikale samt i bestyrelsen for Arena CPHX.

- Det skal helst ikke blive dyrere, men det er sandsynligt, at der kommer ekstraomkostninger. Men hvad det præcise tal lander på er stadig uklart, uddyber Tommy Petersen over for P4 København.

Hos de Konservatives medlem af økonomiudvalget er Jakob Næsager ærgerlig, men forstående over for situationen.

- Vi må bare erkende, at når vi sætter byggerier i gang af denne her størrelsesorden, så kan der ske tekniske fejl, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.