Mange indvandrere tømmer ikke den digitale postkasse

Over 17.000 ikke-vestlige indvandrere har ikke brugt e-boks det sidste halve år.

Omkring fem procent af etnisk danske borgere i hovedstaden har ikke logget på digital post det seneste halve år. (© DR)

Det kniber med at finde Nem-ID frem og logge på digital post, e-Boks, blandt indvandrere i hovedstaden.

Over 17.000 ikke-vestlige indvandrere har ikke logget ind på deres digitale postkasse det sidste halve år. Det svarer til over 11 procent af de indvandrere, der er tilmeldt digital post i hovedstaden, viser tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

Ifølge Foreningen Nydanskers direktør Torben Møller Hansen mangler borgerne hjælp fra kommunen og elektronisk udstyr til at blive digitale. Han mener, at kommunerne bør udlåne gamle PC’ere.

- Det er muligt at logge på via bibliotekerne eller medborgercentrene. Men der sker noget, hvis man må tage det med hjem og kloge sig på det på egen hånd, siger han.

I Københavns Kommune erkender man, at der stadigvæk er for mange borgere, der ikke er selvhjulpne på nettet.

Kommunen har allerede iværksat flere initiativer, blandt andet bydelsmøder til somaliske mødre og digital rådgivning på bibliotekerne.

Men der skal mere til, mener centerchef i Borgerservice Kent Skytte. Han er derfor ikke afvisende overfor at give borgere en computer med hjem.

- Jeg er helt med på ideen. Hvis vi giver en tablet eller andet med hjem, kan det betyde, at de bliver stærke i at bruge e-Boks, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.