Mange unge med indvandrerbaggrund får ikke ungdomsuddannelse

Undervisningsminister Ellen Thrane Nørby (V) kalder udviklingen for bekymrende.

I Region Hovedstaden er det over 19.000 unge, der ikke får taget en ungdomsuddannelse, og over halvdelen af dem er drenge. - Bekymrende, siger undervisningsminister, Ellen Thrane Nørby.

Der er langt mellem studenterhuerne og svendebrevene hos unge med anden etnisk herkomst end dansk, og særligt drengene får ikke taget en ungdomsuddannelse.

I Region Hovedstaden er det over 19.000 unge, der ikke får taget en ungdomsuddannelse og over halvdelen af dem er drenge, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

Minister for Børn, Unge og Ligestilling, Ellen Thrane Nørby (V) kalder udviklingen for bekymrende.

Derfor bliver der nedsat et ekspertudvalg, der skal anbefale løsninger, så flere af de unge får en ungdomsuddannelse, siger undervisningsministeren.

- Vi skal udbrede nogle af de initiativer, der allerede fungerer godt i hovedstaden, og som blandt andet involverer forældrene, siger Ellen Thrane Nørby.

Hun mener, at kommunerne langt hen af vejen har fundet de rigtige løsninger til at vende udviklingen. De skal blot udbredes bedre.

- Der sker virkelig et fremskridt, når man arbejder systematisk og målrettet med forældreinddragelse og det faglige niveau hos eleverne, siger hun.

I Københavns Kommune har man succes med forældrecafeer, hvor forældrene blandt andet kan høre om uddannelsesmesser for deres børn. En tidlig indsats med lektie-lejr for fagligt svage drenge i 7. klasses alderen har også vist gode resultater, mener uddannelseschef i LøkkeFonden, Lisbeth Nørgaard.

Ekspertgruppen skal komme med sine forslag inden årets udgang.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.