Mangelfuld skiltning årsag til spøgelsesbilister

En række bilister endte lørdag aften med at køre imod kørselsretningen på en strækning på Helsingørmotorvejen, hvor der var vejarbejde.

En bilist i sydgående retning overså skiltene og kørte derfor over i den forkerte vejbane på Helsingørmotorvejen, og bilerne bag ham fulgte efter. (Foto: JENS ASTRUP/Arkivfoto © (c) Scanpix)

Vejarbejde på Helsingørmotorvejen med dårlig skiltning var tilsyneladende årsagen til, at flere bilister lørdag aften endte som spøgelsesbilister.

Efter at have undersøgt den uheldige episode forklarer Vejdirektoratet til DR P4 København, at det var afstanden imellem skiltene på motorvejen, der var årsagen til problemet. Der var simpelthen for langt imellem dem.

- Det handler om, hvordan afstanden er på de skilte og lyskæder, som leder trafikanterne. Der kan vi se, at der i forhold til den plan, som er godkendt, der har afstanden ikke været som den skulle, forklarer Niels Tørsløv, der er trafikdirektør i Vejdirektoratet til DR P4 København.

En bilist i sydgående retning overså skiltene og kørte derfor over i den forkerte vejbane - og bilerne bag ham fulgte efter.

Ingen kom til skade, men episoden må ikke gentage sig, understreger Niels Tørsløv.

- Vi følger op over for entreprenøren, der ikke har udført opgaven, sådan som den var foreskrevet og overfor det tilsyn, som ikke opdagede det undervejs, siger han.

- Kan man føle sig sikker som bilister på Helsingørmotorvejen nu?

- Ja, det kan man helt sikkert, lover Niels Tørsløv.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.