Markant fald i kriminalitet i udsatte boligområder

Boligområderne Askerød, Remisevænget og Egedalsvænge har fald i antallet af anmeldelser, og i Egedalsvænge er det halveret.

Kriminaliteten i boligområdet Askerød er faldet markant, viser tal fra Rigspolitiet. (Foto: © Emil Hougaard, Scanpix)

Kriminaliteten i flere af de særligt udsatte boligområder er faldet markant, viser tal fra Rigspolitiet. Det skyldes en særlig indsats mellem politi, kommuner, boligselskaber og lokale beboere. Et samarbejde, som har gjort politiet klogere, mener vicepolitiinspektør i Rigspolitiet Henrik Framvig.

- Vi har set, at det gør en stor forskel at lave et samarbejde med andre myndigheder og ikke kun for sig selv, siger han.

I Fredensborg kommune er politikerne glade for de gode takter, som de kan se i boligområdet Egedalsvænge.

- Det er et langt, sejt træk, som vi politikere kan se resultaterne af, siger borgmester Thomas Lykke Petersen (S).

Borgmester Thomas Lykke Petersen hører fra borgere, som er glade for udviklingen og som kan mærke, at der er større tryghed i området og derfor skal indsatsen fortsætte. - Vi har lavet tilbud til de unge, så vi har givet dem nogle alternativer, forklarer borgmesteren, som årsag til at de unge ikke længere laver kriminalitet i samme omfang som tidligere. Nordsjællands Politi har desuden investeret mere tid i Egedalsvænge, og her mærker man også en forskel. - Tidligere skulle vi altid have flere patruljevogne derud, nu kan vi nøjes med en, og vi kan sagtens arbejde i området på egen hånd uden problemer, fortæller politiinspektør Helge Holbek. Lignende initiativer er også sket i de øvrige boligområder i regionen.

Antal straffelovsovertrædelser pr. 1000 indbyggere i de særligt udsatte boligområder. (Foto: © Rigspolitiet, (c) DR)