Mere personale til de små: Frederiksberg vil være første kommune med højere normering

Et politisk flertal på Frederiksberg Rådhus vil hæve normeringerne i daginstitutionerne.

Et politisk flertal i Frederiksberg Kommune vil hæve normeringerne til det niveau, som pædagogernes fagforeningen, Bupl, BUPL anbefaler. Nemlig 3 børn per voksen i vuggestue og 6 børn per voksen i børnehave. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Der er ikke nok personale til at tage sig af de mange børn i daginstitutionerne.

Sådan har det lydt til landsdækkende demonstrationer for højere normeringer den seneste tid.

Nu foreslår et politisk flertal i Frederiksberg Kommune som den første kommune i landet at hæve normeringerne til det niveau, som pædagogernes fagforening BUPL anbefaler.

Nemlig tre børn per voksen i vuggestue og seks børn per voksen i børnehave.

Det politiske flertal består af de Konservative, Venstre og Liberal Alliance.

Ifølge Frederiksbergs Kommunes konservative borgmester, Simon Aggesen, skal Frederiksbergs børn med andre ord have landets bedste normering.

Normeringerne er stigende

- De senes to år har vi faktisk hævet normeringerne, men vi har hørt fra forældrene, at vi på Frederiksberg endnu ikke har et højt nok niveau, siger han.

Forslaget kan ikke gennemføres på et enkelt år, men intentionen er at indskrive målsætningen i budgetaftalen for næste år og så øge normeringerne hvert år, indtil man rammer det ønskede niveau.

Og Simon Aggesen håber, at hele kommunalbestyrelsen kan samle sig om det, han kalder "et ambitiøst løft til byens mindste".

- For os er det her en forpligtende tilkendegivelse om, at vi ønsker at prioritere børnene. Det er noget, vi skal løfte i budgettet til efteråret, hvor jeg håber, at hele kommunalbestyrelsen vil samle sig om at prioritere de mindste, siger Simon Aggesen.

I alt skal børneområdet styrkes med omkring 40 millioner kroner årlig. Og nu skal budgetterne først kigges igennem inden forslaget kan gennemføres.

Men det kan gøres uden at skære på andre sociale områder i kommunen, siger Simon Aggesen.

- Det er ikke nogen nem opgave, vi har sat os for, men det er en klar ambition og målsætning om, at vi ønsker at prioritere det her, siger han og fortsætter:

- Vi har prioriteret børnene de seneste to år, uden at det er gået ud over socialt udsatte eller de ældre på Frederiksberg, og det har jeg en klar forventning om heller ikke vil være tilfældet fremadrettet, siger han.

Udover at hæve normeringerne ønsker partierne bag forslaget også fokus på lavere sygefravær, fastholdelse af dygtige pædagoger og mindre bureaukrati.

BUPL bakker op

Udmeldingen vækker glæde hos Henriette Brockdorff, som er formand for BUPL Hovedstaden.

- Vi ser rigtig positivt på, at Frederiksberg stiller sig frem i forreste række, siger Henriette Brockdorff og tilføjer, at hun er spændt på at se, hvad forslaget konkret indeholder, og hvordan målsætningerne skal opfyldes.

Ifølge Henriette Brockdorff vil de 40 millioner kroner, der er planlagt til børneområdet i Frederiksberg, tydeligt kunne mærkes.

- Der er ikke nogen tvivl om, at enhver time er med til at løfte kvaliteten, og der er ikke nogen tvivl om, at 40 millioner kroner godt vil kunne mærkes i en kommune som Frederiksberg.

De Konservative, Venstre og Liberal Alliance tager de første konkrete skridt efter sommerferien i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk