Metroselskab beklager overfyldte busser kort efter corona-opsang

Metrobusser i København var fulde af mennesker onsdag aften.

Folk stod som sild i en tønde i metrobusserne i København onsdag aften. (© Karin Axelsson)

Passagerer stod onsdag aften skulder ved skulder og mast sammen i en række metrobusser i København.

Det skete, på trods af at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde få timer før kom med en opsang og kraftigt opfordrede folk til bedre at holde i afstand i en tid med mere coronasmitte.

- Man skal ikke gå op og ned ad hinanden, hverken i Tivoli eller supermarkedet. Og de billeder, vi har set, tyder på, at folk ikke holder den afstand, som vi anbefaler, de gør, svarede Søren Brostrøm på et spørgsmål om, hvorfor der for eksempel ikke må komme flere folk på fodboldstadioner, når der er set billeder fra Tivoli, hvor folk går skulder ved skulder.

Metrobusserne var onsdag aften sat ind på strækningen mellem Christianhavn og Vestamager på grund af nogle test i undergrunden. Metro Service, der står for driften af metroen i København, beklager nu de overfyldte tog.

- Der er selvfølgelig sket en fejl, i og med at der er for mange i nogle af de busser, der kørte i går aftes. Vi havde nogle intervaller fra cirka klokken 18:30 til 19:40 med en del overfyldte busser. Det skyldes nok også, at regnen havde sat ind, siger Jan Brauner, der er operations relations manager hos Metro Service.

- Det er buschaufføren, der skal prøve at se, om man kan ramme de her cirka 60 personer, der må være i en bus, men det kan være rigtig svært. Vi kører ellers med mange busser, i et interval på fire og otte minutter kommer de, siger han.

Stopper busserne

Testene af metroen fortsætter torsdag aften, og derfor vil Metro Service sætte flere metrobusser ind på stræknigen.

- Vi har også aftalt med busselskabet, at hvis de ikke kan få det reguleret, og bussen bliver for fyldt, så stopper de bussen og lader være med at køre, siger Jan Brauner.

Skulle de ikke allerede have gjort det i går?

- Man kan altid være bagklog. Nu har det passet meget godt de andre aftener. Hvad der lige skete i går aftes i forhold til passagermængden og regnvejr er lidt nogle uheldige faktorer. Ellers har vi været gode til at regulere det. Men det er beklageligt, at det skete, og vi prøver at undgå det.

Det sker på dagen, hvor myndighederne holder et pressemøde, og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, kommer med en opsang om at holde afstand. Det er vel lidt uheldigt?

- Jo, det er uheldigt. Men det er uheldigt, lige meget hvilken dag det sker. Hvis vi skal lykkes med de her coronaregler og restriktioner i hele samfundet, så skal alle hjælpe til. Passagererne har også et lille ansvar i at hoppe bussen over, hvis den er for pakket.

- Vi er nødt til at spille med alle sammen. Men overordnet set er det vores ansvar, og det prøver vi at indfri. Det smuttede i går aftes, og det beklager vi, siger Jan Brauner.

Coronareglerne betyder, at busser som udgangspunkt må tage 60 passagerer med. Normalt er kapaciteten 80 personer i de busser, metroen kører med.

Facebook
Twitter