Møbler, sportsudstyr og tøj: Vi er vilde med lagerrum

I stedet for at smide ting ud eller køre dem på genbrugspladsen, så lejer flere af os nu et lagerrum.

I 2014 var der 50 opbevaringscentre i Danmark, og i dag er der 71 centre, viser tal fra firmaet City Self Storage. (Foto: © Peter Bye DR København, (c) DR)

En støvsuger, værktøj, håndklæder og møbler.

Steen Olesen fra Østerbro har netop solgt en bolig og skal til at overtage en ny, og for at få plads alle sine ting i tiden mellem de to flytninger har han valgt at leje et opbevaringslokale.

- Vi har haft et behov for at have et sted, hvor vi kunne gøre af tingene, uden at det fyldte hos venner og bekendte, siger Steen Olesen.

Og Steen Olesen er langt fra alene om at opmagasinere sine ting i et lagerrum. For mange af os har efterhånden så mange ting, at det kan være svært at få plads til det hele derhjemme, og flere af os vælger nu at leje et lagerrum.

I 2014 var der 50 opbevaringscentre i Danmark, og i dag er der 71 centre.

Det viser tal fra firmaet City Self Storage.

Hos firmaet Pelican Self Storage, som har ti opbevaringscentre i hovedstadsområdet, mærker de også den stigende interesse for lagerrum.

- Mange mennesker finder ud af, at man kan bruge lagerrum som en udvidelse af sit hjem og skabe noget mere plads, siger driftsdirektør Allan Agerskov, som også er formand for foreningen Self Storage Association Denmark.

Ifølge Henrik Byager, som er kommunikationsrådgiver og arbejder med livsstil og forbrug, peger den stigende interesse for lagerrum på en modsatrettet tendens.

- På den ene side vil vi gerne have flere og flere ting ud af vores hjem. Og på den anden side, så kan vi altså ikke smide dem ud, siger han.

Og de aflåste lagerrum gemmer på mange forskellige ting:

- Det er typisk ting, som enten har en historie, eller noget man har arvet. Ellers så er det ting, som har haft en funktion, som ting fra børneværelset eller ting fra en sportsgren, som man ikke dyrker mere, siger Henrik Byager.