Mor om lukkeuger: Det bliver trist og utrygt at aflevere et andet sted

Nadia Berth er en af de forældre, der er bekymrede for politikernes forslag om at indføre lukkeuger i de københavnske institutioner.

Nadia Berth er mor til en datter på to år. Hun er ked af politikernes spareforslag. (Foto: Marcel Mirzaei-Fard © (c) DR)

Nadia Berth afleverer til daglig sin 2-årige datter i vuggestue på Østerbro. Men til næste sommer kan det være, at hun skal aflevere datteren i en anden institution i nogle uger.

Politikerne i København lægger nemlig i et spareforslag op til, at der kan spares 30 millioner kroner, hvis halvdelen af daginstitutionerne i kommunen holder tre ugers ferielukket. Børnene kan så i stedet afleveres i de institutioner, der holder åbent.

Men den løsning er Nadia Berth meget ked af.

- Jeg frygter, at det bliver nogle meget triste morgener, hvor jeg skal aflevere et barn, som er vant til de omgivelser, hun normalt går i, forklarer Nadia Berth.

Hun har ikke muligheden for blot at holde sin ferie i de uger, hvor datterens institution kan være lukket.

- Det vil være ekstremt svært for mig at få ferie, fordi jeg har kolleger, som har børn i skolealderen, og som er tvunget til at holde ferie i de uger, hvor skolen har lukket, siger Nadia Berth.

Forældrebestyrelsen i institutionen vil nu begynde en underskriftsindsamling for at gøre politikerne opmærksomme på, at de er stærkt utilfredse med planerne om at indføre lukkeuger.

- Vi, som forældre, synes ikke, det er okay, at man skal være i uvante omgivelser. For nogle små børn, som for eksempel min datter på to år, er det enormt vigtigt at have kendte omgivelser og kendte ansigter omkring sig, så derfor vil det blive meget utrygt, siger Nadia Berth.

Hun gruer for, hvad det vil betyde for datteren, hvis forslaget kommer igennem.

- Jeg er bange for, at det vil ødelægge hendes dagligdag - det er alligevel mange timer, man bruger i en vuggestue, fortæller Nadia Berth.

BUPL i Hovedstaden og KFO, Københavns Forældreorganisation er også utilfredse med forslaget. De er bekymrede for, at det betyder en besparelse på omkring 75 pædagoger om året i de københavnske institutioner.

Forslaget om at holde institutionerne lukkede i sommerferien er en del af en række forslag, der skal spare kommunen i alt 172 millioner kroner på børne- og ungeområdet.

FacebookTwitter