Musik i ambulancer breder sig - nu også i hovedstaden

I Region Hovedstaden spiller 79 nye ambulancer beroligende musik under udrykning. Samme ordning findes allerede i Nordjylland.

Ambulancepersonalet er nu fastspændt under udrykning. Det sikrer bedre behandling, mener Falck. (Foto: Joachim Næshave © Dr København)

Hvis du i fremtiden får brug for en ambulance, så kan det være, at turen til hospitalet bliver til lyden af afslappende instrumentalmusik.

Region Hovedstaden har investeret i 79 spritnye ambulancer, der skal give borgerne en bedre og sikrere oplevelse, når de kører i ambulance.

Det kan ske ved, at man spiller beroligende musik under udrykningen, siger paramediciner i Falck, Jesper Friis.

- Musikken skal berolige folk. I Region Nordjylland har man haft gode erfaringer med noget lignende, og det har vi så valgt at implementere i vores ambulancer, siger han.

Ambulancerne er også udstyret med elektroniske bårer, der sørge for, at patienterne kommer sikkert ind og ud af ambulancen. Båren skal også mindske antallet af tunge løft for personalet.

De nye ambulancer forbedrer samtidig behandlingsmulighederne inden ambulancen når frem til hospitalet. Personalet er bliver nemlig fastspændt, og det gør det nemmere at behandle patienterne, når ambulancen kører, fortæller Jesper Friis.

- Det giver os mulighed for at lave en kontinuerlig behandling, mens vi kører ambulancen. På den måde bruger vi tiden bedre, indtil man kommer på hospitalet og får kvalificeret hjælp, siger han.

De nye ambulancer kører ud af Falcks garager første gang den 1. februar.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.