Muslimer bag stormoské mener at politikere dømmer på forhånd

Formanden for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd afviser, at Qatar får lov at sætte dagsordenen i moskéen.

Det er et forkert signal at blive væk fra åbningen af stormoskéen, mener Mohamed Al-Maimouni.

Muslimerne bag den nye stormoské i Københavns nordvestkvarter, føler sig dømt på forhånd af de københavnske politikere, der nægter at deltage i indvielsen af moskeen til maj.

Både kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen og integrationsordfører for Socialdemokraterne i København, Lars Aslan Rasmussen afviser at være tilstede ved indvielsen.

Politikerne nægter at deltage, fordi moskeen er betalt af den afgående emir fra Qatar, som de to politikere tror, vil bestemme den religiøse dagsorden i moskeen.

"Der er ingen andre aktører"     Men at Qatar vil bestemme dagsordenen, afviser formanden for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Al-Maimouni.

- Der kommer ingen ekstern aktør, der vil påvirke processen. Det har vi sagt klart og tydeligt flere gange, og man må gerne holde øje med os, siger Mohamed Al-Maimouni.

Han mener samtidig, at det er stort problem, at politikerne nægter at dukke op til indvielsen, som ifølge Berlingske sandsynligvis kommer til at finde sted i maj måned.

- Det er et meget kedeligt signal. Det er med til at påvirke en dårlig inklusion for de muslimske borgere, siger Mohamad Al-Maimouni.

Borgmesteren skal fremlægge dokumentation for anklager

Selvom Dansk Islamisk Råd garanterer, at hverken Qatar eller Saudi Arabien kommer til at stå for dagsordnen i moskeen, så føler Carl Christian Ebbesen sig ikke overbevist, og det er et problem, mener Mohamad Al-Maimouni.

- Kultur- og fritidsborgmesteren kalder os islamister og radikale og det undrer mig. Hvis han har dokumentation for at Dansk Islamisk Råd radikaliserer unge, så må han fremlægge det, i stedet for at dømme folk, siger Mohamad Al-Maimouni.

Dansk Islamisk Råd regner med at invitere både Dronningen, Statsministeren og en række lokalpolitikere til indvielsen af moskéen.