My søger tit nye udfordringer: Rekordmange skifter job i hovedstadsområdet

281.000 personer skiftede job i 2017 i Region Hovedstaden. En af dem er My Tan fra Glostrup, som har haft mange forskellige jobs.

Der bliver skiftet meget job, hvis man bor i Region Hovedstaden. My har haft otte forskellige jobs. (Foto: © My Tan, (c) DR)

Omkring 2,5 år. Det er cirka det stykke tid, som My Tan fra Glostrup er i et job, før hun søger videre.

Hun er 44 år og har indtil videre haft otte forskellige jobs i sin karriere.

Når hun skifter, er det altid med hjertet, beslutningerne bliver taget.

- For mig har det altid handlet om motivation. Jeg skal brænde for det. Jeg søger altid udfordringer i mit arbejde, siger hun.

Og My Tan er langt fra alene om at skifte arbejdsplads.

I 2017 var der 281.000, der skiftede job i Region Hovedstaden, viser tal fra Jobindsats.dk, som PFA Pension har udtrukket. Det er det højeste antal jobskifter, siden man begyndte at måle i 2009.

Ifølge Henning Jørgensen, professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, så stopper den tendens ikke lige foreløbig.

- Det der med at have 40 års jubilæum bliver en saga blot, når vi bare kommer et årti eller to længere ud i fremtiden, siger han.

Det høje antal skyldes ifølge professoren, at arbejdende danskere i Region Hovedstaden har gode muligheder og forudsætninger for at skifte job.

- Der er flere typer jobs i Hovedstadsområdet. Knap en fjerdedel af landets jobs er her. Det er nemmere at pendle, så man ikke nødvendigvis behøver at flytte. Du kan også nemt komme fra den ene kommune til den anden. Derfor er det nemt, siger Henning Jørgensen.

Han lægger også vægt på, at de mange jobskifter skyldes, at der i Danmark er et godt sikkerhedsnet, hvor der er mulighed for at få eksempelvis dagpenge, hvis man bliver arbejdsløs.

Arbejdsgivere: Vi er glade for fleksible medarbejdere

Det høje antal jobskifter er også en gevinst for virksomhederne, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening.

De mener, at fleksible og dynamiske medarbejdere gavner alle.

- Det, at medarbejdere kan flytte sig nemt, har vi stor glæde af. Det giver det største afkast for hele samfundet, fortæller Erik Simonsen, som er underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Det kan dog være et problem for nogle virksomheder, der gerne havde beholdt deres medarbejder.

- Det er altid sådan, at det er generende for en virksomhed, hvis de mister en god medarbejder. Men til gengæld er der så en anden virksomhed, der får gavn af det, siger Erik Simonsen.

Og selvom My Tan er glad for nye udfordringer, så oplever hun da også bagsiden af medaljen - nemlig at folk ofte stiller spørgsmål om, hvorvidt hun ikke burde blive ét sted.

- Jeg føler, jeg skal forsvare, at jeg skifter job ofte. Jeg skal være bedre til at sige, at jeg gør det for mig selv, når min familie spørger mig, siger My Tan.