Nabohjælp gør indbrudstyven arbejdsløs

Antallet af indbrud i Region Hovedstaden er faldet med næsten en tredjedel siden 2009. Nabohjælp får blandt andet æren.

Nabohjælp får antallet af indbrud i Region Hovedstaden til at falde, mener også Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Det bliver stadig mere populært at melde sig til Nabohjælp, hvor du via app og internettet kan få advarsler, hvis der sker indbrud i dit område eller hjælp til at holde øje med naboernes huse.

I Region Hovedstaden er knap 39.000 husstande tilmeldt Nabohjælp.

Ifølge forebyggelseskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd Peter De Place Hansen har de mange nabohjælpere blandt andet æren for, at der bliver begået færre indbrud i hovedstadsområdet end tidligere.

- Vi er blevet bedre til at passe på hinandens hjem, og flere tilmelder sig nabohjælpsordningen, siger han.

Sidste år var der cirka 11.000 anmeldelser om indbrud i hovedstaden, og det er et fald på 30 procent siden 2009, hvor det toppede.

Et af de steder, hvor antallet af nabohjælpere er vokset, er i den nordsjællandske by Gørløse. Her holder naboerne et vågent øje, når naboen er på ferie, siger beboer Astrid Guldberg.

- Vi lægger skrald i hinandens skraldespande og parkerer bilerne i hinandens indkørsler. Vi går rundt i kvarteret og undrer os, hvis der er nogen, vi ikke har set før. Vi er vågne og interesserede i hinanden, siger Astrid Guldberg.

Hun ser hellere, at folk lurer, end lader hende være i fred.

- Jeg vil hellere have følelsen af, at jeg gør noget aktivt for min egen og mine naboers skyld. Skulle der ske noget, kan jeg se alle i øjnene og sige, at vi har gjort, hvad vi kunne, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.