Næsten halvdelen af kandidatstuderende har studier på engelsk: Nødvendigt mener rektor

43 pct. af de 64.700 kandidatstuderende modtog undervisning på engelsk sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Både Copenhagen Business School (CBS), IT-universitetet i København og DTU i Lyngby er nogle af de uddannelsessteder hvor meget af undervisningen foregår på engelsk. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

Det er blevet helt normalt at blive mødt af et 'good morning' frem for et 'godmorgen', når landets kandidatstuderende møder ind til undervisning på universitetet.

Sidste år var det 43 procent af de 64.700 igangværende kandidatstuderende, der modtog undervisning på engelsk. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Nogle af dem, der har skiftet modersmålet ud med engelsk som undervisningssprog, er Copenhagen Business School (CBS) og IT-universitet i København. Her foregår størstedelen af uddannelserne på engelsk.

Det samme gælder på DTU i Lyngby, hvor man i over ti år har tilbudt samtlige kandidatuddannelser på engelsk. Og det er ifølge rektor Anders Bjarklev helt nødvendigt.

- Inden for ingeniørfagene er engelsk det internationale fagsprog. Så ved at tilbyde det, sikrer vi, at vi udstyrer de danske studerende med et fagengelsk, der gør, at de kan blive konkurrencedygtige på internationalt plan, siger han.

I Dansk Industri glæder man sig over tendensen, for de engelsksprogede uddannelser er afgørende for at sikre den absolut højeste kvalitet på kandidatstudierne. Det siger uddannelsespolitisk chefkonsulent Rasmus Dahl.

- Vi får nogle studerende, der kan tilegne sig viden fra hele verden og trække på forskningsmiljøer også uden for Danmark, som bedriver spændende og relevant forskning, siger han.

Med kun 15 procent er RUC det universitet i landet med færrest kandidatstuderende, der studerer på engelsk. Men det er ikke ensbetydende med, at de studerende kun læser på dansk, understreger rektor Hanne Leth Andersen.

- Ideen om, at de studerende kan begå sig på flere fremmedsprog har sådan set ikke noget at gøre med, om universiteterne udbyder uddannelserne 100 procent på engelsk. Vi tilbyder for eksempel rigtig mange fag på engelsk på RUC, men vi giver de studerende frihed til at vælge de enkelte fag og sprog, siger hun.

Af tallene fremgår det også, at 57 procent af de kandidatstuderende, der vælger de engelsksprogede uddannelser, er danske statsborgere.

- Vi synes, at det er rigtig glædeligt, at de danske studerende også er opmærksomme på, at det at tilegne sig viden på et fremmedsprog, faktisk er et plus i forhold til deres videre karriere, siger Rasmus Dahl, uddannelsespolitisk chefkonsulent hos Dansk Industri.

Facebook
Twitter