Nedlagte kirker bruges til yoga, bordtennis og ungdomsboliger

Fem ud af seks nedlagte folkekirker i Københavns Stift har fået nye ejere tre år efter lukningen.

Absalons Kirke kostede 10,2 millioner kroner og er i dag et opholdssted med egen cafe. (Foto: Oliver Breum © Dr København)

De seks folkekirker, som daværende kultur- og kirkeminister Marianne Jelved (R) besluttede at lukke i 2013, fordi der ikke var kirkegængere nok, bliver i dag brugt til vidt forskellige ting.

Fem af kirkerne er blevet solgt, og flere af stederne er nadver, bøn og salmesang erstattet af forskellige former for ikke-religiøse aktiviteter.

Absalons Kirke på Vesterbro blev købt af ejeren af Tiger-forretningerne, Lennart Lajboschitz og er i dag et opholdssted med café og bordtennis. Samuels Kirke på Nørrebro er omdannet til ungdomsboliger, og Blågårds Kirke, ligeledes på Nørrebro, er nu et koncertsted for klassisk og moderne musik.

To af kirkerne er overtaget af frimenigheder. En evangelisk-luthersk frimenighed er rykket ind i Utterslev Kirke i Københavns nordvestkvarter og en serbisk ortodoks menighed har overtaget Bavnehøj Kirke på Vesterbro.

Menighedsrådsformand i Vesterbro Sogn Jens Andersen mindes lukningen af de to Vesterbrokirker med vemod. Men i dag er han glad for, at kirkerne bliver brugt.

- Der er i den grad liv i huset. Mange mennesker kommer for at hygge sig og danne fællesskaber med andre. Det er godt, det der er sket. Der kunne jo være kommet supermarked i bygningen, siger han.

Gethsemane Kirke på Vesterbro er, som den eneste af de seks kirker, endnu ikke blevet lukket og fungerer i dag som ungdomskirke.

Facebook
Twitter