Nedlukkede spisesteder giver råvarer videre til udsatte og hjemløse

Restauranter og caféer brænder inde med friske fødevarer - de foræres nu væk til krisecentre og væresteder.

Organisationen Junkfoods medarbejdere i fuld sving med at tilberede mad til hjemløse. (Foto: Søren Gammelmark)

Kasser med tomater, agurker og salathoveder, poser med frosne burgerboller og dunke med friskpresset juice.

Alt sammen råvarer, som en række af hovedstadsområdets restauranter og caféer nu brænder inde med som konsekvens af nedlukningen resten af året.

Af samme grund giver flere af spisestederne nu overskudsvarerne til udsatte og hjemløse, som virkelig har brug for dem.

Et af stederne er restaurantkæden Palæo, der ligger ni steder i København og omegn.

- Vi havde forberedt os til en del julesalg, og derfor havde vi fyldt lageret op. Og så lukkede landet ned med meget kort varsel, så det skulle gå hurtigt med at give råvarerne videre, siger Casper Raagaard, der er driftsansvarlig i Palæo.

Restaurantkæden bruger råvarer som æbler, avokadoer, spidskål, æggepandekager, kød og glutenfri burgerboller. Og det har de nu givet videre.

Også Tivoli, Leos Legeland og en del caféer i København har besluttet at donere deres overskudsmad.

Organisationerne Fødevarebanken og Junkfood har stået for at hente og fordele en del af maden fra spisestederne.

- Vi har fået en del henvendelser fra caféer og restauranter, der har en masse råvarer i overskud, som vi har hentet. Det er friskpresset juice, mælk, salater, friske grøntsager, pølser, burgerboller og den slags, siger John Køppler, der er driftschef for Fødevarebanken i hovedstaden og på Sjælland.

Mad- og råvarer bliver kørt videre til blandt andet Kirkens Korshærs væresteder, kvindekrisecentre i København og Mændenes Hjem på Vesterbro.

Køkkenleder i kantinen på Mændenes Hjem tager imod ekstra råvarer med glæde.

- Det gør en stor forskel for alle vores brugere og særligt her i vinterperioden, siger Synneva Gjelland og fortsætter:

- De her donationer er med til at forhøje kvaliteten af maden og skaber også luft i vores i forvejen stramme budget.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter