Nikoline på syv går i madskole: Det er lidt svært, og jeg skar mig i fingeren

Børn valfarter til madskoler i ferien, hvor de lærer om sundhed og at lave mad.

Madskolerne er for de 8-12-årige, og i år er der 161 i hele landet. Pressefoto fra Madskolerne (Foto: madskoler.dk © madskoler.dk)

Madskoler, der fylder børnenes sommerferieramte hoveder med sund mad og opskrifter, hitter som aldrig før.

I år er der 161 madskoler fordelt over hele landet. Blandt andet i Valby, hvor 7-årige Nikoline Rohlen har lært om alt fra flæskesteg til hvor grøntsagerne kommer fra. Men sommerskolen gav også lidt udfordringer:

- Jeg skar mig i fingeren, og det er lidt svært at lave mad,, siger Nikoline Rohlen.

Madskoler er både viden og leg

Børn mellem 8 og 12 år kan komme på en uges madskole, hvor de lærer at koge, brase og hvad maden indeholder af næring.

Det giver appetit på mere, siger Nikolines far, Lars Rohlen:

- Det er for at få inspiration, så Nikoline kan lave mad derhjemme, og så det sociale i at lave mad med andre børn. Hun kommer også til at besøge en bondegård og se, hvordan tingene foregår, lyder det fra far Lars.

Sprøde svær og rødgrød

Madskolerne afholdes i et samarbejde mellem Landbrug og Fødevarer, foreningen 4H og Rema1000, men hver enkelt madskole er drevet af frivillige kræfter. Projektet startede i det små med seks skoler for tolv år siden, og har nu vokset sig til sin hidtidige rekord.

Spørger man Nikoline Rohlen, om hun vil gerne på madskole igen næste år, er det et ja. Og især desserterne var et hit hos den 7-årige pige:

- Jeg kunne bedst lide at lave mormors jordbærgrød, siger Nikoline Rohlen.

FacebookTwitter