Nøgenbadere kan ånde lettet op: Politisk flertal vil sikre gratis badning på Helgoland

Et flertal bestående af S, R, SF og V går imod beslutning om betaling for brug af kommunalt bad

Planen var ellers at afkræve badegæster på den kommunalt støttede badeanstalt Helgoland i København et medlemskab til 1400 kroner, men det vil et politisk flertal nu sætte en stopper for. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

Alle skal have lov til at bade nøgne på Helgoland Badeanstalt på Amager uden at betale for det.

Det mener et politisk flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, SF og De Radikale, og dermed kan brugerne af den populære badeanstalt for især nøgenbadere ånde lettet op.

Københavns Kommune og foreningen Det Kolde Gys havde ellers besluttet, at man fra i år skal være medlem af foreningen for at bruge nøgenbadet over sommeren.

Et medlemskab koster 800 kroner i indmeldelsesgebyr og yderligere 600 kroner i kontingent.

Men nu ser det ud til, at politikerne over en bred kam vil trække forslaget tilbage.

- Jeg er meget uenig i, at det skal koste penge at benytte Helgoland. Den beslutning skal rulles tilbage, så alle kan bruge badeanstalten uden at betale for det, siger Jens-Kristian Lütken (V), som er medlem af borgerrepræsentationen i København.

Bestemmelsen har gjort Helgolands ikke betalende brugere vrede, og der er blandt andet startet en underskriftsindsamling mod de nye regler.

Tommy Petersen (R), gruppeformand i København, står bag forslaget om at ændre aftalen, og han glæder sig over, at der er opbakning blandt partierne i Københavns Borgerrepræsentation.

- Det er et anlæg, som vi alle sammen har betalt for, og så er det en bastion for det danske frisind, så det er godt, at den beslutning kan blive lavet om, siger han.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har tidligere forsvaret foreningens ret til at opkræve et medlemsgebyr, men han vil nu bakke op om det politiske flertal, der vil gøre det gratis at bade i Helgoland over sommeren.

- Foreningen har ikke været gode nok til at lukke nye medlemmer ind, og den har opkrævet et meget stort kontingent, og det synes jeg ikke, at jeg som borgmester kan stå på mål for, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.