Nordsjælland klar med 'dansk riviera'

Visit Nordsjælland og Odsherred Kommune er klar med projektet Den Danske Riviera.Navnet dækker over den perlerække af strande, som man finder fra Nivå til Sjællands Odde. Målet er flere turister.

Den Danske Riviera er navnet på et nyt projekt fra VisitNordsjælland, som dækker over en perlerække af strande fra Nivå til Sjællands Odde. Her er det Espergærde Strand. (Foto: Thomas Hougaard © DR København)

Den Jyske Vestkyst får kamp til stregen, når Visit Nordsjælland og Odsherred Kommune kommer med en konkurrent, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den Danske Riviera lyder navnet, som dækker over den perlerække af strande, små havne samt fisker- og badebyer, som man finder fra Nivå i øst til Sjællands Odde i vest.

Større gennemslagskraft

Riviera-projektet er blevet muligt, efter at Halsnæs Kommune fra nytår er kommet med i turistsamarbejdet VisitNordsjælland, sammen med Gribskov, Helsingør og Hillerød.

- Strækningen er aldrig blevet set som et hele. Med Halsnæs er det nu blevet muligt, siger direktør i VisitNordsjælland Dorthe Kiilerich, der forventer sig rigtig meget af strategien.

Håbet er, at kommunerne ved at arbejde sammen får større gennemsalgskraft i udlandet.

Den Danske Riviera vil blive markedsført i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland allerede i år.

Facebook
Twitter