Nu kan du få forsikret din facebookprofil

Tryg Forsikring tilbyder nu hjælp, hvis din profil på sociale medier bliver misbrugt, eller du oplever chikane. Flere forsikringsselskaber har lignende tiltag.

Tryg Forsikring tilbyder nu sine kunder hjælp, hvis de oplever misbrug og chikane på sociale medier. (© DR)

Falder du over en falsk Facebook-profil i dit navn eller er dine private oplysninger på en hjemmeside, så kan du nu få hjælp hos dit forsikringsselskab. Hos Tryg Forsikring tilbyder man nu sine kunder hjælp, hvis de oplever misbrug og chikane på sociale medier, fordi de ser et behov for at tilbyde det, forklarer Sune Bille Larsen, direktør for pris og produktudvikling hos Tryg Forsikring. - Vores id-team får jævnligt henvendelser om identitetsmisbrug på de sociale medier, siger han.

Forsikringsselskaberne dækker ikke økonomiske tab, men vejleder typisk kunderne med, hvor de skal henvende sig for at få lukket deres konti og forhindre yderligere misbrug.

- Det betyder både vejledning i, hvordan du selv kan løse problemet men også, at vi kan gå ind og hjælpe med at få fjernet for eksempel krænkende billeder eller informationer, siger Sune Bille Larsen.

Tryg Forsikring ikke de eneste

Flere andre forsikringsselskaber tilbyder lignende hjælp til kunder, der bliver udsat for økonomisk misbrug på internettet. Det fortæller kontorchef hos Forsikring og Pension, Arne Kneppel.

- Forsikringsselskaberne oplever det som tyveri, som et almindeligt indbrud, så det er noget, forsikringsselskaberne er utrolig opmærksomme på, siger han.

Det er nemlig vigtigt, at forsikringsselskaberne følger med i den digitale udvikling.

- Vi tænker fremad, og ser på hvordan er udviklingen, og så må vi sætte noget i værk for at imødegå det, siger Arne Kneppel.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk