Ny dille: Vi synger os ind i fællesskaber

Siden september har over tusind københavnerne startet dagen med fælles morgensang.

- Vi skal til at mærke os selv igen i fællesskaber med andre ligesindede, mener livsstilsekspert Flemming Møldrup. (Foto: Kim Matthäi Leland © Type 1)

- Man kommer i en anden stemning af at synge i kor. Vi kan synge højere og ordene får en dybere værdi, når vi er flere med samme interesse om at synge dem.

Sådan siger Trine Keller, der er trofast morgensanger på Hovedbiblioteket i København. Siden september har hun sammen med op mod 1100 andre københavnere sunget for fuld hals for at finde melodien fra morgenstunden.

Ifølge Flemming Møldrup, livsstilsekspert fra "Kender du typen" på DR1, er morgensangen udtryk for en tendens i vores samfund, hvor vi er begyndt at dyrke hinanden og fællesskabet igen.

- Vi har brugt 10-15 år på at tale os væk fra hinanden rent politisk, realisere os selv og dyrke vores karrierer. Men nu søger vi tilbage til fællesskaberne, fordi verden ser ekstremt utryg ud. Vi vender os ind mod rundkredsen igen, siger han og påpeger, at vi danner fællesskaber mange forskellige steder, siger han.

- Vinterbadning er brudt igennem isen bogstavelig talt. Folk strømmer til vandet for at dyppe sig og sidde i saunaen med mennesker, som de ikke kender. Vi går på Hærvejen, på Caminoen. Vi skal til at mærke os selv igen i fællesskaber med andre ligesindede, lyder det fra Flemming Møldrup.

Der er morgensang hver onsdag klokken 08.30 på Hovedbiblioteket i København.