Ny forening: Der skal mere fokus på børn med angst

Der skal være et sted, hvor forældre og børn kan samles, så de ikke føler sig alene, når børn får angst, mener stifter af ny forening.

Hvert tiende barn lider af angst. Det svarer til to børn per skoleklasse. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Da Mia Kristina Hansens søn fik sygdommen angst, følte hun ikke at det offentlige kunne hjælpe hende eller hendes søn ordentligt.

Derfor har hun nu stiftet "Foreningen for Børn med Angst".

Ifølge Mia Kristina Hansen, så er der et behov for at sætte fokus på sygdommen, og der skal være et sted, hvor forældre og børn kan samles, så de ikke føler sig alene, når sygdommen rammer.

- Der var brug for et sted, hvor forældrene kunne få råd og hjælp, hvis deres barn blev ramt af angst. Og samtidig vil vi vise børnene, at de ikke er alene med sygdommen, siger Mia Kristina Hansen.

Symptomerne på angst kan for eksempel være søvnbesvær, hjertebanken, rysteture og dødsangst. Og for at blive klogere på, hvad angst egentlig er, så har Foreningen for Børn med Angst oprettet en hjemmeside til forældre og en hjemmeside til børn.

Erfaringer skal deles på ny hjemmeside

Her vil der være videoer med andre børn der lide af angst, der vil være læger og psykologer der giver gode råd, og så vil det være muligt for forældre og børn at skrive på hjemmesiden, og dele deres erfaringer med sygdommen angst.

- I fremtiden vil vi afholde arrangementer, hvor både børn og forældre, der er berørt af sygdommen, kan mødes og tale sammen, og forhåbentlig får politikerne øjnene op for, at der behov for et større fokus på sygdommen, siger Mia Kristina Hansen.

Op mod hver tiende barn lider af angst. Det svarer til cirka to per skoleklasse.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.