Ny IKEA i København skal indeholde grønt strøg

IKEAs direktør har store planer for området på Kalvebod Brygge.

En ny byggeplan for Kalvebod Brygge blev i dag præsenteret for politikerne i København, der nu skal tage stilling til, om hovedstaden skal have et område med 500 ungdomsboliger, et hotel og et nyt IKEA-varehus.

IKEAs administrerende direktør, Dennis Balslev håber, at der vil blive nikket ja til planen, der ifølge ham vil binde de nye byggerier sammen med området, som det ser ud i dag.

- I den lokalplan, der bliver fremlagt har vi et stort ønske om et grønt strøg, hvor man kan gå på taget af varehuset, som man kan forbinde med Tivoli Hotel over Dybbølsbro og videre den vej, så man virkelig får et grønt område inde i byen, fortæller direktøren.

Og hvis politikerne skal begejstres, så er det i hvert fald lykkedes, når det gælder Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

- Ovenpå IKEA kommer der til at være et grønt strøg, som skaber nogle spændende byrum, som er til glæde for alle og ikke kun dem, der skal ind i IKEA. Byggeriet har efter min mening den helt rette københavner-ånd og vil være med til at give mere liv i den her del af byen, som ligger lidt spøgelsesagtigt på Kalvebod Brygge, siger han.

Lokalplanen bliver sendt i offentlig høring i starten af maj, og den endelige afstemning i Københavns Borgerrepræsentation vil ske til oktober.

- Jeg er super glad for, at IKEA selv siger, at man godt ved, at når man skal placere en IKEA helt inde midt i København, så skal der laves noget, som er til glæde for byen også, lyder det fra Frank Jensen.

Bliver lokalplanen godkendt, skulle området og IKEA være klar til brug i 2019.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.