Ny lovgivning skal sætte rockere på porten

Nu bliver der nedlagt forbud mod, at rockere kan slå sig ned i boligområder og byudviklingsområder. Det har Københavns teknik- og miljøudvalg besluttet.

Københavns teknik- og miljøudvalg har besluttet at forbyde rockere i boligområder og byudviklingsområder ved at skrive forbuddet ind i lokalplaner og kommuneplanen. (© DR)

Nu nedlægger Københavns Kommune forbud mod, at rockere kan slå sig ned i boligområder og byudviklingsområder. Forbuddet bliver skrevet ind i lokalplaner og kommuneplanen. Det har Københavns teknik- og miljøudvalg besluttet på et møde sent mandag eftermiddag.

Hidtil har politikerne i Københavns Kommune kæmpet mod at rockere slår sig ned i boligkvarterer ved hjælp af gamle servitutter.

På Tudskærvej i Vanløse har man taget en servitut fra 1918 i brug, hvor det fremgår, at bandidos tilholdssted kun må bruges til familiebolig, og samme fremgangsmåde gør sig gældende i Brønshøj.

Slut med rockere i villakvarterer

Men sent mandag eftermiddag har teknik - og miljøudvalget i København taget endnu et skridt for at undgå at rockere slår sig ned i villakvarterer.

- Vi er blevet enige om, at der i kommunens fremtidige lokalplaner og kommuneplanen skal skrives et forbud ind, om at rockere kan slå sig ned i boligområder og i byudviklingsområder, siger den politiske leder for De Konservative i København, Jakob Næsager.

- Det betyder, at det ikke er muligt at etablere rockerborge eller rockerklubhuse, hverken i villakvarterer eller i boligbebyggelser, siger han.

Slut med gamle servitutter

På den måde behøver man ikke længere at lede efter gamle servitutter fra før anden verdenskrig

- Fremover vil man bare kunne slå op i kommuneplanen, og så vil man der kunne se, at rockerne ikke er velkomne i boligområder eller i byudviklingsområder. Og ved at putte det ind i kommuneplanen, så gør man det også ulovligt at slå sig ned i eksisterende boligkvarterer, siger Jakob Næsager.

Næsager: Det er lovligt

Ifølge Jakob Næsager, så er beslutningen fuldt lovlig.

- Vi har forvaltningens jurister og eksterne jurister, der har sagt god for det her, siger han.

Forbuddet bliver skrevet ind i de fremtidige lokalplaner i takt med at lokalplanerne bliver vedtaget. Hvad angår kommuneplanen, så bliver forbuddet skrevet ind, når kommuneplanen skal revideres i 2014. Det siger Jakob Næsager.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.