Ny lovgivning skal sætte rockere på porten

Nu bliver der nedlagt forbud mod, at rockere kan slå sig ned i boligområder og byudviklingsområder. Det har Københavns teknik- og miljøudvalg besluttet.

Københavns teknik- og miljøudvalg har besluttet at forbyde rockere i boligområder og byudviklingsområder ved at skrive forbuddet ind i lokalplaner og kommuneplanen. (© DR)

Nu nedlægger Københavns Kommune forbud mod, at rockere kan slå sig ned i boligområder og byudviklingsområder. Forbuddet bliver skrevet ind i lokalplaner og kommuneplanen. Det har Københavns teknik- og miljøudvalg besluttet på et møde sent mandag eftermiddag.

Hidtil har politikerne i Københavns Kommune kæmpet mod at rockere slår sig ned i boligkvarterer ved hjælp af gamle servitutter.

På Tudskærvej i Vanløse har man taget en servitut fra 1918 i brug, hvor det fremgår, at bandidos tilholdssted kun må bruges til familiebolig, og samme fremgangsmåde gør sig gældende i Brønshøj.

Slut med rockere i villakvarterer

Men sent mandag eftermiddag har teknik - og miljøudvalget i København taget endnu et skridt for at undgå at rockere slår sig ned i villakvarterer.

- Vi er blevet enige om, at der i kommunens fremtidige lokalplaner og kommuneplanen skal skrives et forbud ind, om at rockere kan slå sig ned i boligområder og i byudviklingsområder, siger den politiske leder for De Konservative i København, Jakob Næsager.

- Det betyder, at det ikke er muligt at etablere rockerborge eller rockerklubhuse, hverken i villakvarterer eller i boligbebyggelser, siger han.

Slut med gamle servitutter

På den måde behøver man ikke længere at lede efter gamle servitutter fra før anden verdenskrig

- Fremover vil man bare kunne slå op i kommuneplanen, og så vil man der kunne se, at rockerne ikke er velkomne i boligområder eller i byudviklingsområder. Og ved at putte det ind i kommuneplanen, så gør man det også ulovligt at slå sig ned i eksisterende boligkvarterer, siger Jakob Næsager.

Næsager: Det er lovligt

Ifølge Jakob Næsager, så er beslutningen fuldt lovlig.

- Vi har forvaltningens jurister og eksterne jurister, der har sagt god for det her, siger han.

Forbuddet bliver skrevet ind i de fremtidige lokalplaner i takt med at lokalplanerne bliver vedtaget. Hvad angår kommuneplanen, så bliver forbuddet skrevet ind, når kommuneplanen skal revideres i 2014. Det siger Jakob Næsager.

Facebook
Twitter