Ny metrolinje åbnes uden fest eller markering

Den nye metro til Nordhavnen, M4, åbnes lørdag uden officielle deltagere.

Næste led på Københavns metrolinjer, M4, åbner uden pomp og pragt. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

I weekenden får Danmark endnu en metrolinje.

Men det kommer til at foregå i al stilhed.

Metrolinjen M4 mellem Københavns Hovedbanegård og Nordhavn åbnes op lørdag, men hvor det normalt plejer at foregå med officielle deltagere fra blandt andet Metroselskabet, kongehuset og kommuner eller ministerier, så vil det denne gang ske i stilhed.

Det skriver TV 2 Lorry.

- På lørdag sker der ingenting. Der åbner en metro til dem med blandt andet kritiske sundhedsfunktioner, der har brug for den, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet.

Årsagen til den manglende officielle markering er selvfølgelig den nuværende coronakrise, som Danmark og resten af verden befinder sig i.

Derfor er det ikke passende at markere åbningen, mener Metroselskabet.

- Vi har selvfølgelig fravalgt alt, hvad der hedder festivitas og fejring på nogen måde, siger Henrik Plougmann Olsen.

Han appelerer samtidig til, at dem der gerne vil på udflugt, for at se hvordan metrolinjen ser ud, skal vente med det til efter den 13. april, hvor myndighedernes anbefalinger indtil videre ophører.

- Passagererne i Metroen har været gode til at sørge for, at der ikke har været trængsel i denne periode. Så det håber jeg, at alle vil hjælpe med i den næste periode og på lørdag, siger Henrik Plougmann Olsen.

Sådan kommer den nye M4 linje til at køre. Stationerne fra Københavns Hovedbanegård til Ny Ellebjerg åbner først i 2024.

Henrik Plougmann Olsen oplyser samtidig, at den nye M4-linje skal være med til at sprede passagerne mere i metroen, da den nye linje vil fordoble antallet af afgange på den travle strækning mellem Københavns Hovedbanegård og Østerport station.

- Jo hurtigere, vi kan få spredt passagererne, jo bedre, siger han.

Metroselskabet har derudover iværksat flere tiltag for at mindske spredning af coronavirus. Der kører blandt ikke tog fra klokken 24.00 til 05.00 om natten.

/DR Nyheder/